Labels

Friday, January 16, 2009

BERUSAHA DULU BARU TAWAKAL.

PAGI 16 JANUARI 2009, TOK NGAH ADA DENGAR BERBAGAI PENDAPAT BAGAIMANA HENDAK MENENTANG ISRAEL YANG DI SIAR MENERUSI RADIO IKIM. ADA YANG KATA BERDOA DAN TAWAKAL. ADA YANG KURANG SENANG DENGAN SIKAP TOK-TOK ARAB, ASYIK BERBALAH DAN BERDENDAM SESAMA SENDIRI. SEMUA PANDANGAN YANG DI LAFAZKAN OLEH PENDENGAR BETUL. TOK NGAH JUGA ADA PANDANGAN SENDIRI, BAGI TOK NGAH
UMAT ISLAM PERLU KUAT, GAGAH DAN CEMERLANG DALAM SEMUA BIDANG. IKUT DAN BELAJAR DENGAN NEGARA-NEGARA MAJU. KITA PERLU BUAT SEMUA PERKARA YANG BERKAITAN FARDU KIFAYAH. EKONOMI KUKUH, PERTAHANAN KUKUH, MENTAL & FIZIKAL JUGA KUAT. JANGAN BERHARAP KEPADA ORANG LAIN SENDIRI KENA USAHA DAN BUAT BARULAH KITA BOLEH TAWAKAL. NABI JUGA BERPERANG, MEMBINA BANGUNAN MEMBUAT SENJATA DAN ALAT PEPERANGAN, BARU BOLEH BERJAYA MENEGAKAN KEBENARAN. MEMBELA UMAH DAN MEMPERTAHANKAN NEGARA DAN AGAMA. KALAU TOK-TOK GURU ASYIK MENYURUH BERDOA DAN BERSEDEKAH, TAK BUAT PAROJEK MENINGKATKAN EKONOMI DAN MENINGKATKAN KEKAYAAN, BAGAIMANA NAK SEDEKAH ATAU NAK MENENTANG MUSUH?
OLEH ITU UMAT ISLAM SELURUH DUNIA KENA BANGKIT, BERUSAHA DAN BERJUANG BERSUNGGUH-SUNGGUH, BARU BOLEH BERDOA DAN BERTAWAKAL.

TOK NGAH.

No comments:

Post a Comment

http://www.kentangspring.com/aff/?id=54255