Labels

Friday, February 6, 2009

KARPAL SINGH ITU SIAPA?

1. MUNGKIN KARPAL SING TIDAK PERNAH TAHU SEJARAH NEGERI PERAK. OLEH ITU DIA TIDAK PEKA DAN MENGENALI HATI BUDI ORANG-ORANG PERAK. PERNAHKAH BELIAU BERAKIT ATAU BERPERAHU SEPANJANG SUNGAI PERAK? TAHU KAH DIA DIMANA PASIR SALAK, BETING BERAS BASAH DAN TELOK MAK INTAN? KENALKAH KARPAL DENGAN DATO'SAGOR, DATO'MAHARAJA LELA, DAN SIPUTUM? TAHU KAH DIA KESAH BERCH DIPASIR SALAK?

2. KENAPA DIA BEGITU GALAK DAN SOMBONG DENGAN RAKYAT PERAK, BERANI MENYANGGAH DYMM PADUKA SULTAN? INGIN MENGHERET KE MAHKAMAH? SUDAH LUPAKAH DIA DENGAN PAK KIYAI ARSHAD? TINDAKAN MELAMPAU DAN DURJANA KARPAL TAK BOLEH DIBIARKAN.

3. KALAUPUN NAK BERPOLITIK, BIARLAH SESAMA RAKYAT JELATA, JANGANLAH SAMPAI KE ISTANA HENDAK DILIBAT. CABARAN YANG ANDA BUAT MENYENTUH HATI NURANI SELURUH ANAK PERAK KHASNYA ORANG MELAYU. JANGAN BERMAIN API, JANGAN BUAT PROBOKASI, JAGA SIKIT PEKERTI ANDA, BAHASA ANDA DAN TINGKAH LAKU ANDA. SEMAUANYA ITU ADA BATAS, TIDAK SEMUA BOLEH DILANGGAR. FIKIR FIKIRKANLAH.

TOK NGAH.

1 comment:

  1. Keturunan Singh di Malaysia adalah askar upahan punjub yang dibawa masuk oleh tentera British masa pendudukan Jepun. Askar yang penakut dan pengecut (ini ditulis oleh seorak perisik jepun sebelum tanah melaju dijajah Jepun) Orang melayu akan tetap hormat sultan walaupun perbezaan fahaman dan parti. Wujudkan pemerintah Beraja Kembali.

    ReplyDelete

http://www.kentangspring.com/aff/?id=54255