Labels

Tuesday, May 19, 2009

VETERAN SOKONG BN TAK BERTANDING

1. VETERAN UMNO MENYOKONG KEPUTUSAN YANG DIBUAT OLEH PENGERUSI BN YAB DATO' SERI MOHD NAJIB TUN RAZAK, BN TIDAK BERTANDING DALAM PILIHANRAYA KECIL PENANTI, SEMALAM. KEPUTUSAN ITU DI ANGGAP TEPAT DAN BERANI.

2. TEPAT KEPUTUSAN YANG DI AMBIL, ADALAH BN TIDAK PERLU MENGIKUT RENTAK GENDANG PEMBANGKANG KHASNYA PKR. SEKALI PUN BN MENANG DI PENANTI IA TIDAK MEMBERI APA-APA MAKNA, TIDAK MERUBAH KEDUDUKAN WAKIL BN DALAM KERAJAAN NEGERI P.PINANG. KITA BIARKAN SI LUNCAI DENGAN LABU-LABUNYA.

3. KEPUTUSAN YANG BERANI INI, MENUNJUKAN KEMATANGAN KEPIMPINAN BN. BN KHASNYA UMNO TIDAK PERLU KHUATIR DAN BIMBANG DENGAN PERSEPSI MASYARAKAT, MAHU PUN SEBAHAGIAN DARI AHLI UMNO DI KAWASAN BERKENAAN. BN KHASNYA UMNO, PERLU BERANI DAN JUJUR DENGAN PERUBAHAN. TURUN PADANG DENGAN PROGRAM-PROGRAM YANG MEBENA DAN MENYELESAIKAN MASALAH RAKYAT. PERUNTUKAN YANG BANYAK BAGI MENGURUSKAN PILIHAN RAYA KECIL ITU, LEBIH BAIK DIBERI KEPADA RAKYAT DAN PENDUDUK YANG PERLUKAN BANTUAN.

4. STRATEGI YANG BIJAK DAN LOJEK ITU AMAT DI ALU-ALUKAN. VETERAN UMNO SEDIA MEMBERI KERJASAMA UNTUK MENJELASKAN KEPADA RAKYAT APA LOJEKNYA BN TIDAK PERLU MELETAKAN CALUN DI PENANTI.

5. MASA KINI DAN KEHADAPAN BN, KHASNYA UMNO TIDAK HARUS BERITORIK SEPERTI PAKATAN RAKYAT, KHASNYA PENASIHAT PKR DS. ANUAR IBRAHIM. PELBAGAI CARA TELAH DI RANCANG UNTUK MENJADI PERDANA MENTERI MALAYSIA, TETAPI GAGAL DENGAN SENDIRINYA. PENGUNDI-PENGUNDI DI PENANTI JANGAN TERTIPU DENGAN TEKTIK YANG DI RANCANG OLEH PENASIHAT PKR .

TOK NGAH.