Labels

Thursday, July 2, 2009

ADUN LUBUK MERBAU SESAT

1. TOK NGAH ASTAGHAFAR PANJANG BILA MEMBACA BERITA ADUN LUBUK MERBAU MEMBERI NILAI "PATRIOT" KEPADA CHIN PENG. APA DAH JADI DENGAN MOHD ZAINUDDIN MOHD YUSOFF.....? BERAPAKAH NILAI GANJARAN YANG DI TERIMANYA HINGGA SANGGUP BERUCAP DEMIKIAN KEPADA AHLI-AHLI PAS DI PEKAN LAWIN? APAKAH ADUN LUBUK MERBAU INI ADA KENA MENGENA DENGAN CHIN PENG? LUPAKAH BELIAU CHIN PENG ITU BERFAHAMAN KOMUNIS YANG TIDAK MENGAKU ADANYA TUHAN? TIDAK KAH BELIAU TAHU SEJARAH LUBUK MERBAU DENGAN PERISTIWA DARURAT MAKAN BERCATU, DISEBABKAN KOMUNIS ( CHIN PENG ) MENGGANAS?

2. KALAU PUN HENDAK MENCARI PENGARUH DAN POPULARITI, BAIKLAH CARI CERITA LAIN, YANG BOLEH MENJANA MINDA DAN BERMANFAAT. JANGANLAH JADI MANUSIA YANG BERTOPENGKAN ISLAM TETAPI JUMUT DAN DUNGU....

3. YANG MENGHAIRANKAN TU BELIAU KATA UMNO TAK TAHU SEJARAH, DAN BANGKITKAN CERITA LAWATAN MANTAN PERDANA MENTERI TUN RAZAK KE CHINA DAN SEBAGAINYA. TOK NGAH NAK TANYA, KENAPA PULA BELIAU TAK CERITA KENAPA HANG TUAH PERGI KE CHINA? TAK TAHUKAH BELIAU AL KISAH CERITA TERSEBUT? KENAPA BELIAU TAK KESAHKAN PERTEMUAN TENGKU DENGAN CHIN PENG DI BALING? WAKTU ITU BELIAU BARU LAHIR KUT?

4. JIKA DEMIKIANLAH PANDANGAN DAN PEMIKIRAN ADUN LUBUK MERBAU ITU, TOK NGAH HARAP ORANG-ORANG LUBUK MERBAU PATUT BERSEDIA UNTUK BUBARKAN PAS LUBUK MERBAU DAN SELURUH PERAK. KERANA PEMIMPIN PAS PERAK TIDAK MAMPU BERDIKARI, JAUH SEKALI UNTUK MENAWAN PERAK JIKA TIDAK MEMELUK DAN BERPAUT DENGAN RAKAN-RAKAN KOMUNIS SUKU SAKAT CHIN PENG. ADA 6 KERUSI DUN, HEBOH KONON SUARA RAKYAT MAHU BUBARKAN DUN PERAK. BELIAU BUTA KE? TAK NAMPAK UMNO ADA 27 KERUSI?

5. KALAU DAH TAK TAHU BUAT KERJA SEBAGAI ADUN, LEBIH BAIK LETAK JAWATAN. BUAT APA CARI PUBLISITI MURAH MACAM ITU. CUBA BUAT LAWATAN MEMBANTU PENGUNDI-PENGUNDI DI KAWASAN SENDIRI, MASIH RAMAI YANG MEMERLUKAN BANTUAN DAN PEMERHATIAN WAKIL RAKYAT. BUKANNYA PERGI KEHULU KEHILIR BUAT FITNAH. TOK NGAH CADANGKAN SUPAYA ADUN LUBUK MERBAU ITU, BANGKIT DAN JADILAH "PATRIOT" MEMBELA RAKYAT MISKIN DAN SUSAH DI KAWASAN LUBUK MERBAU. ITU LEBIH BAIK DAN BERMANFAAT. JANGAN SESAT LARAT TAK TENTU FASAL.

TOK NGAH.