Labels

Thursday, July 9, 2009

PBPM - APA NAK JADI

1. KALAU TIDAK SALAH KIRAAN TOK NGAH, PBPM TELAH TERGANTUNG LEBIH DARI EMPAT TAHUN. PARA PEMIMPIN DIPERINGKAT PUSAT DAN NEGERI BERBALAH HINGGA KE MAHKAMAH. YANG MENJADI MANGSA IALAH AHLI-AHLI YANG MEMERLUKAN BANTUAN TIDAK KESAMPAIAN. TERUTAMANYA BANTUAN TABUNG KEMATIAN.

2. PBPM YANG DI DAFTARKAN DI BAWAH P.P.M./WP.789/72 JLD. 4(20) PERLU DIBUBARKAN UNDANG-UNDANG TUBUH PERKARA 22. DAN SEMUA AHLI MAJLIS TERTINGGINYA HENDAKLAH MELETAKAN JAWATAN. JANGANLAH GILA KUASA DAN MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI. LIHAT DAN RENUNGLAH AHLI-AHLI YANG RATA SUDAH TUA, UZUR, SAKIT DAN MEMERLUKAN BANTUAN. JAWATAN YANG DI SANDANG TIDAK MEMBAWA MAKNA JIKA AHLI-AHLI TERABAI DAN TIDAK MENDAPAT FAEDAH.

3. PUN BEGITU PIHAK ROS ATAU KEMENTERIAN YANG BERKAITAN, BOLEH MEMBUAT KEPUTUSAN MENAMATKAN PENDAFTARAN JIKA PERBALAHAN TELAH BERLANJUTAN. PROSES MAHKAMAH MEMAKAN MASA YANG PANJANG.

4. TOK NGAH HARAP BENARLAH KEPADA YANG BERKENAAN, INSAF DAN PRIHATIN DENGAN KEPENTINGAN AHLI-AHLI. SEPERTI YANG DI SARANKAN OLEH KERAJAAN RAKYAT DI DAHULUKAN, PENCAPAIAN DI UTAMAKAN. HINGGA KINI PBPM MASIH DI TAKOK LEMAH DAN LEMBAB. TIDAK ADA KEMAJUAN YANG DICAPAI. HITUNG PANJANG AHLI & PEMIMPIN YANG ADA SEMUANYA TELAH BERUSIA 60 TAHUN KE ATAS. APA YANG HENDAK DIKEJAR DENGAN JAWATAN, JIKA TIDAK MAMPU, ELOKLAH BERUNDUR DENGAN SUKARELA. MUDAH-MUDAHAN TUHAN AMPUNKAN DOSA KITA MENGINIAYA AHLI-AHLI.

TOK NGAH.