Labels

Monday, September 14, 2009

BN & UMNO MENJELANG 2020.

KEBIMBAGAN BEKAS PERDANA MENTERI MALAYSIA, Y.BHG. TUN DR. MAHATHIR MUHAMAD, TEHADAP BN & UMNO AKAN LENYAP SEPETI LDP DI JEPUN BUKAN SAHAJA MEMBIMBANGKAN AHLI UMNO MALAH KOMPONEN BN. LANTAS PERDANA MENTERI YAB. DATO' SRI MOHD NAJIB TUN RAZAK JUGA TURUT MEBERI INGATAN ( AMARAN ) KEPADA PARTI KOMPONEN, KHANSYA MIC, SUPAYA MEMULIHKAN SOKONGAN RAKYAT TERHADAP BN.

MENJELANG 2020, MALAYSIA AKAN MENJADI SEBUAH NEGARA MAJU, DAN PASTI SELURUH RAKYAT MALAYSIA MENUNGGU DENGAN PENUH HARAPAN YANG TINGGI DAN GEMBIRA. PUN BEGITU PERASAAN BIMBANG SERTA KURANG YAKIN TURUT MEMBALUT SETIAP HATI KECIL RAKYAT YANG CINTA DAN SAYANGKAN NEGARA INI. KEBIMBANGAN ITU DICETUSKAN OLEH ADANYA PERGOLAKAN DALAMAN SETIAP PARTI KOMPONEN BN KHASNYA UMNO SEBAGAI TUNJANG.

"MALAYSIA KINI SEMAKIN KETINGGALAN DI BELAKANG JIRAN-JIRANNYA." DEMIKIAN KATA TUN DR. MAHATHIR. MALAH KITA BUKAN LAGI SEBUAH NEGARA YANG BOLEH DI JADIKAN CONTOH. YAB. DATO' SRI MOHD NAJIB PULA BERKATA " JANGAN HANYA POPULAR DALAM PARTI TAPI GAGAL MEMENANGI HATI RAKYAT." KEDUA-DUA TOKOH INI TELAH MENJANGKAU JAUH KEHADAPAN, AGAR SETIAP PEMIMPIN BN KHASNYA UMNO BERSEDIA BERHADAPAN DENGAN PERUBAHAN YANG HEBAT, MENCABAR DAN PAHIT.

APAKAH PERSEDIAAN YANG TELAH DAN AKAN DILAKSANAKAN OLEH PIHAK-PIHAK YANG BERKAITAN DAN INGIN MENYAHUT CABARAN SERTA PERINGATAN YANG DILONTARKAN ITU?

MENANGI HATI RAKYAT YANG KECEWA, AMALAN DAN BERPEKERTI MULIA HARUS DIMULAKAN DARI SEKARANG. PEMIMPIN DI SETIAP PERINGKAT, TIDAK HARUS BERSIKAP TALAM DUA MUKA, DEPAN CAKAP LAIN BELAKANG CAKAP LAIN. APA JUGA MASALAH DAN RUNGUTAN YANG DIBANGKITKAN OLEH RAKYAT, HARUS DISELESAIKAN DENGAN SEGERA DAN TIDAK MEMILIH BULU, KAUM DAN BANGSA.

KINI PEMIMPIN BERHADAPAN DENGAN RAKYAT YANG AMAT PERIHATIN DAN BERPENDIDIKAN. CELIK IT DAN FAHAM DENGAN SLOGAN DUNIA TANPA SEMPADAN. SETIAP PEMIMPIN PERLU HEBAT DAN BIJAK BERHADAPAN DAN BERTINDAK DENGAN BERKESAN TERHADAP RAKYAT TERKINI.

SETIAP CAWANGAN PARTI HARUS ADA PEJABAT PENGURUSAN, LENGKAP DENGAN PERALATAN DAN KAKITANNGAN YANG BERTUGAS DAN MUDAH DIHUBUNGI. TIDAK SEPERTI SEKARANG PEJABAT CAWANGAN BERADA DI RUMAH KETUA CAWANGAN, UNTUK BERJUMPA DENGAN KETUA CAWANGAN PUN SUSAH.

RAKYAT DI DAHULUKAN, KEMAJUAN DI UTAMAKAN PERLU DI JELASKAN DAN DILAKSANAKAN SEKARANG. PEMIMPIN TURUN PADANG, PERLU BERTERUSAN BUKAN BERMUSIM. SETIAP KOMEN YANG DIBUAT OLEH PIHAK LAWAN HARUSLAH DIJAWAB JELAS DENGAN MEYAKINKAN RAKYAT. JANJI WAJIB DITUNAIKAN. SURAU DAN MASJID HARUS DIKUNJUNGI SETIAP WAKTU DAN ADAKAN PROGRAM YANG SESUAI. PEMIMPIN YANG RASUAH DAN BURUK PEKERTI JANGAN SEKALI DIBELA ATAU DI BERI TEMPAT.

PEMBANGKANG TIDAK PERNAH JEMU UNTUK BERUSAHA MENJATUHKAN KERAJAAN YANG SEDIA ADA.

TOK NGAH.