Labels

Thursday, December 24, 2009

PEMBANGKANG TAK PERLU MENDESAK.

KEHILANGAN DUA ENJIN JET PESAWAT F-5E MILIK TUDM BARU-BARU INI, MEMANG MEMERANJATKAN BANYAK PIHAK. TETAPI SETELAH KES TERSEBUT DIKETAHUI DAN DISIASAT MAKA SESIAPA SAHAJA YANG TERLIBAT, PASTI DI AMBIL TINDAKAN.

PENDEDAHAN YANG DIBUAT OLEH YB. DATO SERI DR AHMAD ZAHID HAMIDI, SELAKU MENTERI PERTAHANAN, SUDAH CUKUP UNTUK MEMBUKTIKAN BAHAWA KERAJAAN DAN PIHAK BERKUASA TIDAK MEMANDANG REMEH ATAU SAMBIL LEWA DALAM PERKARA KEHILANGAN HARTA KERAJAAN. TERMASUKLAH KEHILANGAN DUA BUAH ENJIN JET PESAWAT F-5E.

MANUSIA YANG DIJADIKAN ALLLAH DENGAN SERBA KEKURANGAN, PASTI TIDAK TERLEPAS DARI MELAKUKAN KESILAPAN. PUN BEGITU TIDAK BERMAKNA KITA BERDIAM DIRI BERSERAH KEPADA TAKDIR SAHAJA. TINDAKAN YANG DIAMBIL WALAUPUN LEWAT, TETAPI SUDAH JELAS MENUNJUKAN PEMERINTAH KHASNYA KEMENTERIAN BERKENAAN TIDAK MAHU SHUBAHAT DENGAN KEJADIAN YANG MENGAIBKAN ITU.

KITA PERCAYA DAN YAKIN TINDAKAN SEWAJARNYA TELAH PUN DIAMBIL TERHADAP MEREKA YANG TERLIBAT. PASTINYA TAHAN KERJA DAN SEBAGAINYA TELAH DIAMBIL. HINGGA KES INI DIHADAPKAN KE MAHKAMAH, APAKAH MEREKA YANG TERLIBAT ITU BOLEH BEBAS DAN SENANG HATI? APA PULA PERASAAN ANAK ISTERI SERTA KELUARGA MEREKA? APAKAH JIRAN SAHABAT HANDAI TIDAK BERCAKAP MENGENAI KES MEREKA? INI SEMUA AKAN MENJADI TEKANAN DAN BEBAN TERHADAP PISIKAL DAN MENTAL.

OLEH YANG DEMIKIAN ADALAH DISARANKAN BAHAWA PIHAK PEMBANGKANG TIDAK PERLU MEMBUAT DESAKAN DAN TEKANAN TERHADAP KERAJAAN KHASNYA PERDANA MENTERI, YAB DATO' SERI MOHD NAJIB. KERANA SIASATAN KES SEDANG BERJALAN, PROSES MENGHADAPKAN MEREAKA YANG TERLIBAT KE MAHKAMAH AKAN DITERUSKAN. UNTUK MENDAPATKAN PABLISITI MURAH, TAK PERLU MENGAITKAN ORANG ITU, ORANG INI PATUT LETAK JAWATAN.

APA PUN TINDAKAN YANG DIAMBIL OLEH MAHKAMAH, PASTI MEREKA YANG BERKENAAN TIDAK BOLEH LARI DARI MENERIMA HUKUMAN SEWAJARNYA, TERUTAMANYA DARI MASYARAKAT SETEMPAT.

TOK NGAH.