Labels

Thursday, March 5, 2009

SIDANG DUN BAWAH POKOK

1. V. SIVAKUMAR DAN RAKAN-RAKANYA MENGADAKAN SIDANG DEWAN DIBAWAH POKOK KETAPANG, 100 MITER DARI BAGUNAN PERAK DARUL RIDZUAN. NAMPAKNYA PAKATAN RAKYAT NEGERI PERAK, SUDAH HILANG PERTIMBANGAN. MEREKA SEKARANG SANGGUP MELAKUKAN APA SAHAJA, ASALKAN HATI MEREKA PUAS. TIDAK LANGSUNG TERLINTAS DI KEPALA HOTAK MEREKA UNTUK BERBUAT BAIK, ATAU TUNJUK CONTOH YANG ENAK DI PANDANG OLEH ORANG RAMAI. ( KHASNYA PENGUNDI MEREKA ) YANG HENDAK SANGAT PERUBAHAN.
2. SEBELAS BULAN MEMERINTAH TAK BUAT APA PUN, ASYIK BERPOLITIK KEHULU KEHILIR. CERAMAH SANA CERAMAH SINI. KUTUK SAN KUTUK SINI. ITUKAH YANG DIKATAKAN PERUBAHAN?
3. YANG TOK NGAH HERAN SANGAT-SANGAT TU, TIDAK KAH MEREKA YANG MENDABIK DADA BAHAWA MEREKA PROFESIONAL, BIJAK DAN TERPELAJAR SANGGUP MEMBUAT PERKARA-PERKARA YANG BUDAK TADIKA BIASA BUAT?
TIDAK KAH MEREKA MERASA MALU ATAU SEGAN DENGAN PENGUNDI-PENGUNDI MEREKA, BERSIDANG DI BAWAH POKOK. SATU DUNIA KETAWA MELIHATNYA.
4. V.SIVAKUMAR TELAH MENJADI SI KITOL YANG MABOK KUASA DAN TAMAK DENGAN HABUAN PERIBADI DARI RAJA MENDELIAR, ANUAR IBRAHIM. ANEH DAN PELIK BERLAKU SETIAPA HARI DI NEGERI PERAK, APABILA PAKATAN RAKYAT JATUH. BERMULA DARI SIKAP BEKAS MB IR MOHD NIZAR, SAMPAILAH KEPADA PENGIKUT-PENGIKUTNYA. ADA SAHAJA MASALAH YANG DIBANGKITKAN BAGI MENGANGGU KESETABILAN KERAJAAN BN. YANG DI PIMPIN OLEH YAB DR. ZABRY KADIR.
5. DI MANA MARUAH MEREKA? DIMANA KRIDIBILITI SEBAGAI SEORANG WAKIL RAKYAT? APAKAH PEMBANGUNAN YANG MEREKA NAK BERIKAN KEPADA PENGUNDI-PENGUNDI DI KAWASAN MEREKA? SINARIO YANG BERLAKU DI PERAK SEJAK KEBELAKANGAN INI SUNGGUH BERCELARU DI SEBABKAN WAKIL RAKYAT PAKATAN RAKYAT YANG TIDAK TAHU TANGGUNGJAWAB. KERJA MEREKA SETIAP HARI MEMBANGKITKAN KEBIMBANGAN RAKYAT, DENGAN MEMBUAT PROBOKASI KEPADA RAKYAT.
6. TOK NGAH HARAP MEREKA AKAN SEDAR ATAS KESILAPAN YANG TELAH MEREKA LAKUKAN. BALIKLAH KE PANGKAL JALAN, WAHAI PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT. TERIMALAH TAKDIR DARI AHLLAH S.T. TERUTAMANYA WAKIL-WAKIL RAKYAT PAS. MUASABAH DIRI DAN TERIMALAH ITU SEMUANYA KEHENDAK ALLAH. MULIANYA KITA ALLAH YANG MENGANGKATNYA, HINANYA KITA ALLAH JUGA YANG MENJATUHKAN KITA.
TOK NGAH.