Labels

Friday, May 22, 2009

BERUNDING SELEPAS KEPTUSAN MAHKAMAH

1. VETERAN UMNO MALAYSIA, KHASNYA VETERAN NEGERI PERAK MENYAMBUT BAIK KENYATAAN YANG DIBUAT OLEH YAB PERDANA MENTERI, MERANGKAP PENGERUSI BARISAN NASIONAL, DATO' SERI MOHD NAJIB, MENGENAI ISU NEGERI PERAK. BAHAWA BN AKAN BERUNDING DENGAN PAKATAN RAKYAT SELEPAS KEPUTUSAN MAHKAMAH DIKETAHUI.

2. NIAT BAIK YANG DICETUSKAN OLEH YAB PM ITU SANGAT-SANGAT SIKNIFIKAN DENGAN KEADAAN DAN SUASANA YANG ADA. JIKA HAJAT MURNI INI DIBERI PERHATIAN SERIUS KITA YAKIN SEMUA KEKUSUTAN DAPAT DIRUNGKAI DENGAN MUDAH.

3. PUN BEGITU KITA HARUS BERHATI-HATI DENGAN PAKATAN PEMBANGKANG, MEREKA TIDAK ADA HATI LANSUNG UNTUK BEKERJASAMA DENGAN BN KHASNYA UMNO. SETIAP PERGERAKAN, PANDANGAN DAN KERJA BUAT YANG DI LAKUKAN OLEH BN SEMUANYA TIDAK BETOL, SEMUA TIDAK KENA MALAH TIDAK MEMBERI FAEDAH KEPADA RAKYAT. KALAU BERUNDING PUN BIARLAH SAMA-SAMA MEMBERI DAN MENERIMA. JANGAN ADA SYARAT ITU DAN INI.

4. ANDAINYA MAHU BERUNDING DAN BERBINCANG BAGAIMANA UNTUK MEMBANGUNKAN NEGARA DAN BANGSA YANG SATU, ITU BUKANKAH PERJUANGAN BANGSA NAMANYA. LUPAKAN SEMENTARA IDIOLOGI KEPARTIAN, TUMPUKAN PERKARA YANG HENDAK DIRUNDINGKAN. APA MANIFESTO YANG BOLEH MEMBERI FAEDAH KEPADA RAKYAT DAN NEGARA. PEMBANGKANG DAN BN SAMA-SAMA MENIKMATI KESELESAAN DAN KESEJAHTERAAN DI NEGARA INI. BERBINCANG DALAM SEBUAH PARLIMEN YANG SAMA, ATAU DUN YANG SAMA. KENAPA UNTUK MEMBANGUNKAN NEGARA DAN MEMBANTU RAKYAT TIDAK BERSAMA-SAMA? NEGARA MAJU RAKYAT SELESA, RAKYAT BERSATU NEGARA AMAN. BERSATU TEGUH BERCERAI ROBOH.

TOK NGAH.