Labels

Friday, May 22, 2009

TINDAKAN HINDRAF MELAMPAU

1. VETERAN UMNO MALAYSIA MENYOKONG TINDAKAN KEMENTERIAN DALAM NEGERI DAN JUGA PDRM YANG TIDAK GENTAR DENGAN UGUTAN YANG DIBUAT OLEH PEMIMPIN HINDRAF, P.UTHAYAKUMAR YANG HENDAK MEMBUAT PROTES JALANAN.

2. SIKAP TEGAS YB. DATO' SERI HISHAMUDDIN DAN KETUA POLIS NEGARA PATUT DI PUJI DAN DISANJUNG TINGGI. NEGARA KITA TELAH MERDEKA 52 TAHUN, PELBAGAI PAHIT MAUNG TELAH KITA HARUNGI, SEJAK DARI ZAMAN DARURAT, KONFRANTASI DAN PERISTIWA 13 MEI 1969. KITA TIDAK PERNAH UNDUR WALAU SETAPAK PUN. BIAR APA SEKALI PUN ANCAMAN YANG DATANG KEMENTERIAN DALAM NEGERI KHASNYA PDRM SENTIASA KEHADAPAN DEMI KESELAMATAN RAKYAT DAN NEGARA TERJAMIN.

3. SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA UTHAYAKUMAR DAN RAKAN-RAKAN HINDRAFNYA PERLU AKUR DAN SEDAR DENGAN PERI BAHASA, DIMANA BUMI DI PIJAK DI SITU LANGIT DIJUNJUNG. JIKA TAK SANGGUP DEMIKIAN, AYUH BANYAK LAGI CARA UNTUK MENINGGALKAN NEGARA INI BAGI MENDAPATKAN KEBEBASAN YANG ANDA KEHENDAKI.

4. NEGARA MALAYSIA ADALAH NEGARA YANG BERDAULAT, MENGAMALKAN DEMOKRASI MELALUI PARLIMEN DI BAWAH NAUNGAN RAJA BERPELEMBAGAAN. SESIAPA SAHAJA YANG MENJADI RAKYAT NEGARA INI, WAJIB PATUH DAN TAAT AKAN PERLEMBAGAAN SERTA UNDANG-UNDANG YANG SEDIA ADA.

5. SEKALI LAGI DI TEGASKAN BAHAWA KITA TIDAK AKAN BERKOMPROMI DENGAN MANA-MANA PIHAK YANG SENGAJA MEMBANGKITKAN SENTIMEN DAN KACAU BILAU DI NEGARA INI. SAMA ADA IA PERTUBUHAN YANG HALAL LEBIH-LEBEH LAGI YANG HARAM SEPERTI HINDRAF. TINDAKAN MELAMPAU ITU MENGUNDANG PADAH.

TOK NGAH.