Labels

Thursday, May 28, 2009

CHIN PENG PATUT DI BICARAKAN

1. TOK NGAH BERSAMA VETERAN UMNO MALAYSIA AMAT SETUJU DAN MENGUCAPKAN SYABAS KEPADA YAB PERDANA MENTERI MALAYSIA, YANG TIDAK MEMBENARKAN CHIN PENG PULANG KE MALAYSIA.

2. PADA PANDANGAN TOK NGAH BUKAN SAHAJA DILARANG MALAH SEPATUTNYA CHIN PENG DI ADILI DI MAHKAMAH ANTARA BANGSA ATAS TUDUHAN MEMBUNUH DAN MENYEKSA RAMAI RAKYAT MALAYSIA, SEPERTI MANA PEMIMPIN KHEMER RHU, POL POT.

3. TOK NGAH DAN RAKAN-RAKAN DALAM VETERAN UMNO DAN AHLI-AHLI PBPM MASIH MERASAI BAGAIMANA PERITNYA HIDUP SEMASA DARURAT, 12 TAHUN PKM MENGGANAS. KITA TIDAK BOLEH LUPA DENGAN PERISTIWA BUKIT KEPONG DAN BANYAK LAGI PERISTIWA YANG MENYAYAT HATI, GARA-GARA PENGGANAS KOMINIS YANG DI PIMPIN OLEH CHIN PENG.

4. BIARLAH DIA HIDUP DI TEMPATNYA SEKARANG, JANGAN DI GANGGU DAN JANGAN DI SANJUNG MANUSIA GANAS YANG MEMBUNUH RAKYAT TIDAK BERDOSA. KALAU DIA HENDAK MEMOHON MAAF, MEMOHONLAH DARI SITU, TAK PERLU DIBAWA KE MALAYSIA, PERJUANGANYA TIDAK KEPADA MALAYSIA. BAHANG KEMARAHAN BERJUTA WARIS PERAJURIT, POLIS, HOME GARD, SC DAN ORANG AWAM YANG DI SEKSA DAN DI BUNUH OLEH PKM TIDAK TERJAMIN AKAN SEDIA MENERIMA CHIN PENG PULANG. KEPULANGANNYA PASTI MENGUNDANG PADAH.

5. KEPADA MEREKA YANG SIMPATI DENGAN PKM DAN CHIN PENG, TERUTAMANYA DR. TENG HOCK NAN, SEHARUSNYA SEDAR DAN INSAF, JANGAN CUBA BERMAIN API. SEJARAH BERDARAH DAN KEJAM ITU JANGAN DI BANGKITKAN DAN CUBA DI PADAMKAN DENGAN WAYANG POLITIK. CARILAH ISU YANG LEBIH JERNIH DAN HARMONI UNTUK KEHIDUPAN RAKYAT MALAYSIA YANG BERBILANG KAUM INI. MASIH BANYAK DAN LUAS ISU-ISU NASIONAL UNTUK DI BANGKITKAN.

TOK NGAH.