Labels

Monday, June 15, 2009

JANGAN JADI BONEKA UMNO

1. TOK GURU NIK AZIZ, MURSYIDUL AM PAS MENASIHATKAN AHLI-AHLI PAS JANGAN JADI BONEKA UMNO. PATUT SANGATLAH NASIHAT ITU DI BUAT OLEH SEORANG TOK GURU. MUDAH MUDAHAN AHLI PAS TIDAK SESAT DI TENGAH JALAN. LEBIH-LEBIH LAGI UMNO YANG DICHOP OLEH PAS SEBAGAI KAFIR, MAKA MOLEK SANGATLAH NASIHAT TERSEBUT DI BUAT. BELIAU ADA HUJAH KUKUH, TETAPI TAK NAK PANJANGKAN.

2. NAMPAKNYA NIK AZIZ BEGITU KERAS DAN MARAH-MARAH BERHUBUNG ISU KERAJAAN PERPADUAN, YANG DICETUSKAN OLEH PRESIDEN PAS PAK GURU ABDUL HADI AWANG. TOK GURU DENGAN PAK GURU DAH BERCANGGAH PENDAPAT....? DAN RAMAI LAGI MEREKA DALAM PAKATAN RAKYAT MEMBERI PANGDANGAN MENGENAI ISU TERSEBUT. KARPAL SINGH MINTA HADI AWANG MINTA MAAF. LIM KIT SIANG NAK BAWA MESYUARAT, MANAKALA ANUAR IBRAHIM PULA KATA, BELIAU DAH SEMBANG PANJANG DENGAN PRESIDEN PAS.

3. KIAN KALUT NAMPAKNYA ISU KERAJAAN PERPADUAN YANG BELUM TAHU HUJUNG PANGKALNYA. TOK NGAH AWAL-AWAL LAGI DAH KATA, INI SEMUA GENDANG KOSONG, MAINAN POLITIK PEMBANGKANG. GENDANG GENDUT TALI KECAPI, KELUAR DI MULUT SEDAP DI HATI. RENTAK TARI YANG HENDAK DIPERKENALKAN ITU ADALAH UNTUK MENJATUHKAN UMNO. APA PON TOK NGAH JUGA HENDAK MENASIHATKAN AHLI-AHLI UMNO JANGAN LEKAS TERTIPU DENGAN POLITIK KOTOR MEREKA. GENDANG YANG MEREKA PALU AWAL-AWAL LAGI DAH SUMBANG DAN TEMPANG. KITA KHASNYA UMNO TIDAK BOLEH MENARI SAMA, PASTI AKAN JATUH TERSUNGKUR.

4. KERAJAAN PERPADUAN YANG SEDIA ADA ANTARA UMNO, MCA, MIC DAN TERMASUK PARTI-PARTI KOMPONAN DARI SABAH DAN SARAWAK SUDAH CUKUP RELEVAN DAN KUAT. PERKUKUHKAN PERPADUAN YANG ADA, BERSATULAH SEBAGAIMANA SARANAN YAB PERDANA MENTERI KITA DATO' SERI MOHD NAJIB, SATU MALAYSIA. INSYA ALLAH KITA AKAN MENANG DAN TERUS MENANG.

5. PELBAGAI TEKTIK DIBANGKITKAN OLEH PEMBANGKANG, SEMATA-MATA UNTUK MENGELIRUKAN RAKYAT. PEMBANGKANG BUKANNYA IKHLAS HENDAK MEBINA NEGARA DAN MEMBELA RAKYAT. PAKATAN RAKYAT MEMBINA PEMIMPIN MASING-MASING DEMI KUASA DAN KEPENTINGAN PERIBADI. ANUAR IBRAHIM DENGAN AGENDANYA TERSENDIRI, KARPAL SINGH DENGAN EGONYA, LIM KIT SIANG DENGAN PERKAUMANNYA, HADI AWANG DENGAN GAGASANYA DAN MANAKALA NIK AZIZ DENGAN MURSYIDULNYA.

6. SETELAH 52 TAHUN MERDEKA TIDAK KAH MEREKA NAMPAK DAN RASA NIKMAT KEMERDEKAAN ITU? APAKAH KERJA BAKTI DAN USAHA PEMBANGKANG UNTUK MENINGKATKAN TARAF HIDUP RAKYAT, MEMBINA NEGARA SEIRING DENGAN KERAJAAN YANG ADA, DEMI KEPENTINGAN KITA BERSAMA? KEMANAKAH HALA TUJU YANG PEMBANGKANG NAK BAWA? TAK BOLEHKAH BEKERJASAMA DENGAN KERAJAAN UNTUK MEMAJUKAN NEGARA? BUKANKAH ELAUN DAN KEMUDAHAN YANG DITERIMA SETIAP BULAN DATANGNYA DARI KANTONG & SUMBER YANG SAMA?

7. KALAU KITA SAMA-SAMA BUKA MATA DAN MINDA, LIHAT NEGARA MAJU, ADAKAH PEMIMPIN PEMBANGKANGNYA SEPERTI PEMIMPIN PEMBANGKANG KITA? TOK NGAH HARAP PIHAK PEMBANGKANG TAK USAHLAH BANYAK MAIN POLITIK, MAINKAN PERANAN SEBAGAI ADUN DAN AHLI PALIMEN SECARA POSITIF DAN BERKESAN. BERBAHAS DAN BERBINCANG DALAM DEWAN DENGAN IKHLAS DEMI BANGSA, NEGARA DAN AGAMA.

TOK NGAH.