Labels

Sunday, June 14, 2009

TOK NGAH BANGGA DENGAN DR ZAMBRY

1. TAK SAMPAI SEBULAN DR. ZAMBRI DIBERI KEPERCAYAAN MENTADBIR KERAJAAN NEGERI PERAK DARUL RIDZUAN, SATU KEJUTAN YANG MEMBUKA MATA BANYAK PIHAK TELAH BERLAKU. IA ITU PADA 12 JUN 2009 , KUNJUNGAN HORMAT DARI SINGAPURA YANG DI KETUAI OLEH MENTERI MENTONYA LEE KUAN YEW. KEHADIRAN ROMBONGAN PEMIMPIN KANAN SINGAPURA ITU, MERUPAKAN PENGIKTIRAFAN TERHADAP KERAJAAN BN YANG DI PIMPIN OLEH YAB DR.ZAMBRY ABDUL KADIR, SELAKU MENTERI BESAR. SYABAS DAN TAHNIAH TOK NGAH UCAPKAN KEPADA YAB DR. ZAMBRY DAN BARISAN EXCONYA.

2. BUKAN ITU SAHAJA, MALAH KEDATANGAN MEREKA BUKAN DENGAN TANGAN KOSONG, SUDAH PASTI BEBERAPA PERJANJIAN PERSEFAHAMAN TELAH DIBUALKAN DEMI MENINGKATKAN KERJASAMA DAN PERDAGANGAN DUA HALA YANG MEMBERI FAEDAH KEPADA KEDUA-DUA PIHAK. DENGAN PERJANJIAN PENGANGKUTAN UDARA DARI IPOH KE SINGAPURA EMPAT KALI SEMINGGU ITU AMAT MENGEMBIRAKAN BANYAK PIHAK. TERUTAMANYA PENIAGA-PENIAGA DAN AHLI KOPERAT TEMPATAN. RAKYAT PERAK AMAT MENYAMBUT BAIK BERITA TERSEBUT, DAN IA MEMBUKA LEMBARAN BARU DALAM USAHA MENINGKATKAN EKONOMI NEGERI DAN RAKYAT, KHUSUSNYA DALAM BIDANG PELANCONGAN.

3. SEHUBUNG DENGAN ITU, PROGRAM MENGIMARAHKAN MASJID JUGA PATUT DI PUJI DAN DIBERI SAMBUTAN YANG KONSISTEN. BARU-BARU INI TOK NGAH DAPAT TURUT SERTA DALAM MAJLIS DIALOG YANG DIBUAT DI GUGUSAN KG. PASIR PUTEH DALAM BAHAGIAN IPOH TIMOR. SUNGGUH MENARIK DAN BERKESAN. RAKYAT TEMPATAN AMAT PUAS HATI DAN BERTERIMA KASIH KEPADA YAB DR. ZAMBRI, YANG SANGGUP TURUN PADANG MENDENGAR & MENYELESAIKAN MASALAH RAKYAT, MALAH SANGGUP TIDUR BERSAMA PENDUDUK KAMPUNG.

4. AMALAN SERUPA TIDAK PERNAH BERLAKU SEBELUM INI. DENGAN KATA-KATA LAIN, INILAH JULUNG-JULUNG KALI BERLAKU DI KAMPUNG KAMI. LIM KIT SIANG, YANG MENJADI AHLI PARLIMEN IPOH TIMOR SEJAK DUA PENGGAL, TAK PERNAH SEKALI PUN NAMPAK DAN MENGATASI MASALAH RAKYAT DI KAWASANNYA. KHASNYA DI KAMPUNG-KAMPUNG SETINGGAN YANG DI HUNI OLEH ORANG MELAYU.

5. PUN BEGITU, PUJIAN JUGA PATUT DISAMPAIKAN KEPADA PENASIHAT AGAMA KEPADA YAB MENTERI BESAR, YB. DATO' KAPT.(B) NAJMUDDIN AL HAFIZ, BELIAU MERUPAKAN PENGGERAK PROGARAM DAN MENYAMPAIKAN KULIAH-KULIAH ILMU YANG BERMANFAAT & BERMUTU. TERUSKAN, TAHNIAH SERTA TERIMA KASIH KAMI UCAPKAN.

TOK NGAH.