Labels

Monday, June 29, 2009

PAS PERAK PERLU DIBUBAR....?

1. JAWATANKUASA PAS PUSAT YANG JUGA ADUN PASIR PANJANG, SEKONGKOL DENGAN SETIAUSAHA DAP PERAK, MEMBIDAS SYED ALI, TIDAK BERBUDI BAHASA. APABILA SYED ALI KATA TOK GURU NYANYUK.

2. TOK NGAH RASA PELIK DENGAN SIKAP PEMIMPIN PAS PERAK, YANG BERGANTUNG TALI HAYAT DENGAN DAP. DALAM PADA ITU RANCAK PULA MINTA DUN NEGERI PERAK DI BUBARKAN. TOK NGAH TAK SETUJU, KERANA KERAJAAN BN DI PERAK MASIH KUAT DAN DITERIMA OLEH PENGUNDI. APA YANG LEBIH SESUAI, IALAH PAS PERAK PATUT DI BUBARKAN DAN SEMUA AHLINYA MASUK DAP. APA YANG HENDAK DIHARAP DENGAN ADUN SEBANYAK 6 ORANG ITU? DAP DAN PAS BUKANNYA SEBUAH PAKATAN YANG KUKUH DAN TERBAIK. DENGAN ITU ELOKLAH DIBUBARKAN SAHAJA, DAN MASUK DAP LEBIH KUAT DAN MEYAKINKAN.

3. SYED ALI DIKATAKAN MELANGGAR TATA SUSILA ORANG MELAYU, TIDAK MENGHORMATI ORANG YANG LEBIH TUA. TETAPI SEDARKAH AHLI PALEMAN BUKIT GANTANG ITU LEBIH BIADAP DAN TIDAK BERMARUAH DALAM PARLEMAN? KATA ORANG PAKU SERPIH, KATA KAT ORANG AKU YANG LEBIH. INILAH KERJA PEMBANGKANG, TIDAK KIRA MEREKA ISLAM ATAU KAFIR, SAMA SAHAJA. BILA TERINGAT NAK BANGKANG, TERUS SAJA BANGKANG. TIDAK PERLU LIHAT KIRI KANAN.

TOK NGAH.