Labels

Thursday, July 30, 2009

DETIK SEJARAH.

SETIAP ORANG AKAN MENGENANG DETIK-DETIK MANIS YANG MEREKA ALAMI DAN AKAN MENJADI SEJARAH YANG TIDAK DAPAT DILUPAKAN SEUMUR HIDUP. DEMIKIANLAH JUGA KEPADA 50 ORANG PENGERUSI DAN PEGAWAI MASJID DI SELURUH NEGERI PERAK YANG AKAN MENERIMA DEPLOMA EKSIKUTIF PENGURUSAN MASJID PADA 12 SYA'ABAN 1430 BERSAMAAN 3 OGOS 2009.

BUAT PERTAMA KALINYA JABATAN AGAMA ISLAM NEGERI PERAK DENGAN BERANINYA TELAH MENGANJURKAN PENGAJIAN PERINGKAT DEPLOMA BERSAMA DENGAN ASIAeUNIVERSITY (AeU) BERMULA PADA FEBRUARI 2008 HINGGA JANUARI 2009 BERTEMPAT DI INTIM IPOH. SERAMAI LEBIH 50 ORANG PENUNTUT TELAH MENGIKUTI PENGAJIAN TERSEBUT. MEREKA TERDIRI DARI PENGERUSI, IMAM DAN BILAL MASJID DARI DAERAH-DAERAH SELURUH NEGERI PERAK.

YANG MENARIKNYA ADA DIANTARA PENUNTUT YANG BERUSIA 50 KE 70 TAHUN. MEREKA BEGITU BERMINAT DAN BERSUNGGUH-SUNGGUH HADIR KE KELAS TIDAK PERNAH GAGAL. MAJLIS KONVOKASI PADA 12 SYA'ABAN 1430 BERSAMAAN 3 OGOS 2009 AKAN MENJADI DETIK BERSEJARAH YANG GILANG GEMILANG KEPADA MEREKA MENERIMA DEPLOMA MASING-MASING.

SYABAS KEPADA JABATAN AGAMA ISLAM NEGERI PERAK DAN PENUNTUT YANG PERTAMA KALI TELAH BERJAYA DENGAN CEMERLANG.

TOK NGAH.