Labels

Wednesday, July 29, 2009

DENDAM KESUMAT ROSAKAN UMMAH......

DENDAM KESUMAT
YANG DILAKUKAN OLEH MAKHLOK YANG BERNAM MANUSIA AMAT BAHAYA DAN MEROSAKAN UMMAH, MALAH NEGARA AKAN KUCAR KACIR TIDAK SETABIL, RAKYAT MENJADI MANGSA.

DAHSYAT.

BULAN REJAB, SYA'ABAN TAK LAMA LAGI RAMADAN ADALAH MERUPAKAN BULAN YANG BAIK BAGI ORANG ISLAM MEMBUAT IBADAH WAJIB DAN SUNAT. TETAPI APA YANG TERJADI? PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT, BERLUMBA-LUMBA MENGADU DUMBA RAKYAT DENGAN KERAJAAN BARISAN NASIONAL (BN). BUKAN SAHAJA PEMIMPIN BUKAN ISLAM, MALAH YANG ISLAMNYA LEBIH DAHSYAT.

HASRAT HATI.

BAGAIMANA ITU SEMUA BOLEH TERJADI? JAWABNYA TABIAT DENDAM DAN INGIN MENJADI GAH DAN TERNAMA, KONON AKULAH PEMBELA DAN PEJUANG KEADILAN SERTA PRIHATIN TERHADAP RAKYAT YANG TERTINDAS KONON. KERAJAAN BN YANG DI TERAJUI OLEH UMNO ZALIM DAN MENYIMPANG DARI ISLAM. SUNGGUH ENAK BAHASA YANG DI TUTURKAN OLEH PENDENDAM BAGI MERIALISASIKAN HASRAT HATI YANG MASIH BELUM TERCAPAI.

BERDOSA.

PELBAGAI ISU DAN PERKARA REMEH TEMEH DI BANGKITKAN, MALAH DIGEMBAR GEMBURKAN DI MERATA DESA DAN KAMPUNG, SEMATA-MATA UNTUH MENAGEH SIMPATI DARI RAKYAT YANG TIDAK BERDOSA. DENGAN ITU MEREKA DI HERET SAMA UNTUK BERDOSA DENGAN UMPATAN, MAKI HAMUN DAN SEBAGAINYA.

PETUALANG.

KERAJAAN BN YANG DI TERAJUI OLEH UMNO, ADALAH PETUALANG NEGARA TIDAK MENGHORMATI PERLEMBAGAAN DAN UNDANG-UNDANG. ITU KATA SEORANG PEMIMPIN PAS PERAK. APA MAKSUD PETUALANG DAN SIAPAKAH YANG SEBENARNYA PETUALANG? MANA MUNGKIN KERAJAAN DIKATAKAN PETUALANG. MANA MUNGKIN KERAJAAN YANG MEMERINTAH TIDAK MENGHORMATI PERLEMBAGAAN? LUMRAHNYA MEREKA YANG BERKATA SESEORANG TIDAK BETUL, SI ANU ITU RASYUAH, SI POLAN TIDAK BENAR, AKU SAJA YANG BENAR, INILAH MANUSIA YANG MENJADI PETUALANG.

TUDUHAN.

KEMATIAN BENG HOCK DI JADIKAN ISU PANAS, HINGGA KERAJAAN BERSETUJU MENUBUHKAN SURUHANJAYA SIASATAN DIRAJA. TAK CUKUP DENGAN ITU ADA PULA YANG GATAL LIDAH BERKATA SPRM HARUS DI MANSUHKAN. ISA TIDAK RELEVAN PERLU DI MANSUHKAN. INILAH KERJA HARIAN PEMIMPIN PR DENGAN MEMBUAT BERBAGAI TUDUHAN DAN CADANGAN KEPADA KERAJAAN BN. KONONYA MEREKALAH PEMIMPIN YANG BAIK, BETUL, BERSIH DAN BERWIBAWA. ADA SPRM, SPRM TIDAK TELUS, ADA POLIS, POLIS BERAT SEBELAH. TUBUH SURUHANJAYA DIRAJA PUN DI KATAKAN UNTUK MENGABUI MATA RAKYAT. SEMUANYA TIDAK DISENANGI OLEH PEMIMPIN PR. MUNGKIN MEREKA LEBIH SENANG BILA NEGARA MALAYSIA JADI SEPERTI DI AFGHANISTAN, PAKISTAN, SOMALIA ATAU PUN DI PALESTIN?

BERTAHAN.

SOKONGAN BAIK YANG DIBERI DALAM PILIHANRAYA KE 12 LALU, SEHARUSNYA PR MENJADI LEBIH BERSOPAN ATAU BERPEKERTI MULIA, SUPAYA RAKYAT MELIHAT KEIKHLASAN PR. DENGAN KERENAH DAN TINDAKAN TIDAK SOPAN DAN MENGGUNAKAN UNDANG-UNDANG RIMBA, BERDEMONTARASI DI JALANAN DAN SEUMPAMANYA. PASTI RAKYAT DAPAT MENILAI SEJAUH MANA PR BOLEH BERTAHAN.

MENUDING JARI.

JANGANLAH IKUTKAN PERASAAN, NAFSU ADA BERBAGAI, KAWALAH DIRI DENGAN FIKIRAN YANG TERBUKA, BERTINDAK DENGAN LOJIK, JANGAN ADA KEPENTINGAN DIRI HINGGA HILANG PERTIMBANGAN. JANGAN MUDAH MENYALAHKAN ORANG LAIN ATAU MENUDING JARI SESUKA HATI KELAK BURUK PADAHNYA.

TOK NGAH SEDIH DAN TERHARU DENGAN APA YANG DI LAKUKAN OLEH PEMIMPIN PR. SETIAP SAAT DAN HARI, MENYALAHKAN KERAJAAN.

TOK NGAH.