Labels

Monday, July 20, 2009

MP PR MUKA TAK MALU

1. MALANG DAN SEDIH SEKALI KEADAAN DUA MP PR DARI IPOH BARAT DAN SG. SIPUT. YANG MENUNTUT BAJET DARI KERAJAAN PUSAT (BN) UNTUK MEMBANGUN DI KAWASAN MASING-MASING.

2. PADA HEMAT TOK NGAH, MEREKA NI DAH MERASA PERIT DAN TERDESAK BILA MENJADI MP PEMBANGKANG, HINGGA SANGGUP MEMBANGKITKAN WANG PERUNTUKAN PARLIMEN KERAJAAN BN DI BERIKAN KEPADA MEREKA. TAK MALUKAH MEREKA? DUDUK DI KERUSI PEMBANGKANG MINTA WANG KEPADA KERAJAAN YANG MEREKA TAK SUKA? MALAH MEREKA KUTUK SETIAP MASA? CELIK SAJA MATA BN TAK BETOL, BANGUN SAJA DARI TIDUR UMNO TAK BAIK. TOP-TOP NAK MINTA BAJET DARI KERAJAAN BN. MEMANG MEREKA MUKA TAK MALU.

3. KATA MEREKA WANG RAKYAT, ITU SEMUA ORANG TAHU, BUDAK TADIKA PUN TAHU. YANG ORANG TAK TAHU, TAK FAHAM MENGAPA JADI PEMBANGKANG DAN KUTUK KERAJAAN BN? SUDAHLAH ELAUN DI BAYAR OLEH KERAJAAN, PERUNTUKAN PUN NAK MINTA KERAJAAN BN JUGA. KEMANA PERGINAYA WANG PR PARTI YANG BERSUNGGUH-SUNGGUH HENDAK MEMBUAT KEBAJIKAN KEPADA RAKYAT? KENAPA PULA NAK MINTA KEPADA KERAJAAN YANG DIBENCI DAN DI KUTUK SIANG DAN MALAM?

4. TOK NGAH, DAN MUNGKIN RAMAI RAKYAT NEGERI PERAK KETAWA DAN GELI HATI BILA MEMBACA KESAH MEREKA YANG TERBENTANG DALAM AKHBAR SINAR 20 JULAI 2009. AGANYA MEREKA MENGIGAU DI SIANG HARI.

PENDAPAT TOK NGAH; KERAJAAN PUSAT (BN) TAK PERLU LAYAN KERENAH WAKIL RAKYAT SEDEMIKIAN. INI LAH YANG DIKATAKAN TELUNJUK LURUS KELINGKING BERKAIT. JIKA PERUNTUKAN ITU DIBERI KEPADA MEREKA, PASTI LAGI HEBAT LAGAK MEREKA MENGHENTAM KERAJAAN. JADI KERAJAAN BN TIDAK PERLU BAGI SENJATA KEPADA MUSUH, KEMUDIAN SENJATA ITU MAKAN TUAN.

5. KEDUA-DUA KAWASAN PARLIMEN YANG MEREKA WAKILI ITU, TELAH PESAT MEMBANGUN. DI SUNGAI SIPUT, DS S. SAMY VELU TELAH BERJASA, DATO' MOHAMAD FAKIH ADAM JUGA TELAH BANYAK MEMBERI KHIDMAT KEPADA RAKYAT DAN MASYARAK SETEMPAT. MANAKALA DI IPOH BARAT DATUK BANDAR (MBI) DAN KETUA BAHAGIAN BERKENAAN TELAH BANYAK MEMBERI SUMBANGAN HINGGA KE HARI INI. RASNYA TAK PERLULAH MP PR BERSUSAH PAYAH NAK TUNJUK JASA KEPADA RAKYAT. DUDUK DIAM-DIAM SEBAGAI PEMBANGKANG, CUKUP BULAN TERIMA ELAUN.

KALAU BENAR-BENAR NAK MEMBINA RAKYAT DAN HENDAK MEMAJUKAN NEGERI DAN NEGARA, PINTU BN SENTIASA TERBUKA LUAS, MASUK BN. KEMUDIAN BOLEH JALANKAN KERJA SAMA-SAMA PASTI PERUNTUKAN JATUH DENGAN SENDIRI KE TANGAN AHLI PARLIMEN BERKENAAN.