Labels

Monday, July 20, 2009

CONTOH YANG BAIK.

1. CONTOH YANG BAIK TELAH DI TUNJUKAN OLEH ADUN-ADUN UMNO (BN) PERAK BAGI MEBILA RAKYAT DAN MEMANJUKAN NEGERI. MEREKA TELAH BEKERJA SIANG DAN MALAM HINGGA ADA YANG TIDAK CUKUP TIDUR.

PUN BEGITU PIHAK PEMBANGKANG (PR) MASIH LAGI BERKOKOK MAHU DUN DI BUBARKAN. KUTUK SANA KUTUK SINI, MAKI HAMUN TAK HENTI-HENTI.

2. TOK NGAH NAK BAGI TAHU; IKUTLAH CONTOH YANG BAIK, BUATLAH KERJA DENGAN IKHLAS. SEBAGAI PEMIMPIN DAN ADUN BIARLAH RAKYAT YANG MENILAI BAGAIMANA MEREKA BEKERJA. BEBERAPA CONTOH YANG TOK NGAH NAMPAK DAN PATUT DI PUJI, IALAH ADUN SG. RAPAT ( EXCO KANAN) YB DATO' HAMIDAH OSMAN. SELAIN BELIAU MEMBERI KHIDMAT, BELIAU JUGA TEGAS DAN BERANI MENEGOR PIHAK-PIHAK YANG BERKENAAN, SUPAYA TURUN PADANG DAN MENGAMBIL TINDAKAN MENGATASI MASALAH-MASALAH YANG DI HADAPI OLEH RAKYAT. SARANAN BELIAU KEPADA PBT BARU-BARU INI AMAT BAIK DAN DI HARGAI. BUKAN SAHAJA URUSAN TIANG-TIANG LAMPU, MALAH APA SAJA MASALAH PIHAK PBT, KETUA BAHAGIAN, JKKK PERLU ADA KERJASAMA IRAT BAGI MANFAAT RAKYAT. PEGHULU DAN KETUA KAMPUNG JUGA WAJIB MEMAINKAN PERANAN.

3. CONTOH KEDUA ADUN KG. GAJAH, YB DR. WAN NORASHIKIN WAN NOORDIN, YANG MENUNAIKAN JANJINYA UNTUK MEMBINA PONDOK KAWALAN KESELAMATAN TAMAN PERUMAHAN. DISAMPING ITU TOK NGAH NAK SARANKAN SUPAYA PEMAJU TAMAN PERUMAHAN DAN KAMPUNG TERSUSUN HENDAKLAH MENYEDIA DAN MEMBINA PONDOK-PONDOK POLIS BAGI MENJAMIN KESELAMATAN PENDUDUK DAN MENCEGAH JENAYAH. NEGARA-NEGARA MAJU KONSEP INILAH MEREKA LAKSANAKAN. SATU TAMAN SATU PONDOK POLIS, SIAP DENGAN PRASARANANYA.

4. NAMPAKNYA SEJAK SINAR HARIAN BEROPERASI, BANYAK BERITA DAN GAMBAR ADUN-ADUN TURUN PADANG. INI JUGA SATU CONTOH YANG BAIK. RAKYAT DAPAT MENILAI SEJAUH MANA WAKIL-WAKIL MEREKA BOLEH MELAKSANAKAN TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB SEBAGAI ADUN. BUKAN HANYA DUDUK DI PEJABAT BERHAWA DINGIN, MALAH SANGGUP BERPANAS BERHUJAN DEMI KEPENTINGAN RAKYAT DAN NEGARA. SAYABAS DAN TERIMA KASIH DI UCAPKAN KEPADA YAB DS DR. ZAMBRY ABDUL KADIR, MENTERI BESAR PERAK. ANDALAH PEMIMPIN, PENGGERAK TERKINI BAGI NEGERI PERAK MAJU 2015.

TOK NGAH.