Labels

Tuesday, October 27, 2009

PBPM PERAK BERI BANTUAN.

IPOH, 27 OKT. 2009 BERTEMPAT DIBILIK MESYUARAT ADUN NEGERI PERAK TELAH BERLANSUNG MAJLIS PENERANGAN DAN PENYAMPAIAN BANTUAN KEPADA AHLI-AHLI PERSATUAN BEKAS POLIS ( PBPM ) NEGERI PERAK.

TURUT HADIR DALAM MAJLIS TERSEBUT IALAH TIMBALAN PRESIDEN PBPM Y.BHG. DATUK YUSUF HAMDAN DIAGO, SETIAUSAHA AGUNG DR. ABD MALIK DAN 13 BELAS KETUA-KETUA CAWANGAN, KETUA PENERANGAN DAN AJK SELURUH PERAK. SESI PENERANGAN TERSEBUT DI ADAKAN BAGI MENJELASKAN SITUASI SEMASA PBPM TERUTAMANYA MENGENAI TABUNG AMANAH WARISAN POLIS
( TAWP ) DAN PERMOHONAN AHLI BARU.

MENURUT DATUK YUSOF BAHAWA AHLI-AHLI PBPM BOLEH MEMBUAT PERMOHONAN TAWP MELALUI CAWANGAN MASING-MASING DAN KETUA POLIS BALAI ATAU KPD BOLEH MEMBAUT SOKONGAN, UNTUK DI KEMUKAKAN KEPADA KEMENTERIAN DALAM NEGERI.

SEMENTARA ITU PEMANGKU PENGERUSI PBPM NEGERI PERAK, HJH. ZALEHA BINTI RABIT, MENJELASKAN BAHAWA PBPM NEGERI PERAK BERJALAN SEPERTI BIASA. AHLI-AHLI BOLEH DATANG KE BEJABAT DITAMAN CANDAN DESA, SIMPANG PULAI, UNTUK MENDAPATKAN KETERANGAN LANJUT JIKA ADA SEBARANG KEMUSYKILAN. DI MAJLIS YANG SERBA RINGKAS ITU, PBPM NEGERI PERAK TURUT MEMBERIKAN BANTUAN TONGKAT DAN ALAT BANTUAN PENDEGARAN KEPADA BEBERAP ORANG AHLI YANG MEMERLUKAN. TIMBALAN PRESIDEN PBPM DATUK YUSOF HAMDAN DIAGO, TELAH SUDI MENYAMPAIKAN KEPADA AHLI-AHLI YANG BERKENAAN.

JUSTERU SEORANG AHLI PBPM CAWANGAN BATU GAJAH, SAUDARA WORI BIN WAHID TURUT MENERIMA SUMBANGAN DERMA KILAT KERANA RUMAH KEDIAMANNYA DI KAMPUNG ARA PAYUNG, TERBAKAR BEBRAPA HARI LALU.

TOK NGAH.