Labels

Thursday, October 29, 2009

PKR AKAN MENINGGALKAN SEJARAH.

BELUM LAGI REDA KEJUTAN YANG BERLAKU DALAM PAS, KINI GILIRAN PKR PULA BERGOLAK DAN RAMAI PEMIMPIM KANAN MELETAK JAWATAN DAN BERALEH ANGIN.

TERBARU ADUN PELABUHAN KELANG DARI PKR BERALIH ANGIN MENJADI ADUN BEBAS DISEBABKAN TIDAK SEHALUAN DENNGAN PUCUK PIMPINAN PARTI TERSEBUT. SUDAH MENJADI LUMRAH, SETIAP PARTI POLITIK DAN PEMIMPINNYA, PASTI AKAN TIMBUL MASALAH DAN BERCANGGAH PENDAPAT.

SEJAK ZAMAN DATO' ONN JAAFAR, MENUBUHKAN PARTI NEGARA, TENGKU GHAZALI DENGAN SEMANGAT 46, USNO DI SABAH DAN BEBERAPA PARTI LAGI BERAKHIR DENGAN MENINGGALKAN SEJARAH. TIDAK MUSTAHIL KINI SAMPAI PULA GILIRAN PKR UNTUK MENINGGALKAN SEJARAH YANG SERUPA. INI ADALAH KENYATAAN YANG HARUS DITERIMA OLEH ORANG POLITIK. LEBIH-LEBIH LAGI ASAS PENUBUHAN SESEBUAH PARTI ITU BERDASARKAN BALAS DENDAM ATAU INGIN MEMBELA PEMIMPIN TERTENTU.

PERGOLAKAN YANG MELANDA PKR SEKARANG BUKANNYA ANGIN KENCANG TETAPI PASTI AKAN MENJADI SUNAMI YANG MERANAPKAN PARTI TERSEBUT DALAM MASA YANG TERDEKAT. RAKYAT DAN PENGUNDI SEKARANG TIDAK MUDAH DISOGOK DENGAN KATA-KATA MANIS DAN JANJI YANG SARAT DENGAN RITOREK. PAKATAN RAKYAT SUDAH TIDAK BOLEH BERPAKAT LAGI. KIT TUNGGU DAN LIHAT APA YANG AKAN BERLAKU...?

TOK NGAH.