Labels

Monday, November 9, 2009

KETUA DEWAN ULAMAK PAS MENGIGAU.

HAIRAN BIN AJAIB, BAGAIMANA KETUA DEWAN ULAMAK PAS Y.BHG. DATUK HARUN TAIB BOLEH MENGIGAU DI SIANG HARI...? TIBA-TIBA SAHAJA MEMINTA UMNO SERTAI PAS DEMI PERPADUAN MELAYU.

APAKAH BELIAU SUDAH MENYANGGAH PENDAPAT MURSYIDUL AM PAS, BAHAWA PAS TIDAK ADA BANGSA SELAIN DARI ISLAM..? PERJUANGAN MEREKA HANYA ISLAM BUKANNYA PERPADUAN MELAYU. LEBIH PELIK LAGI HARUN TAIB JUGA MENGAJAK UMNO SERTAI PAS DEMI PERPADUAN UMMAH. UMMAH MANA YANG TIDAK BERPADU...? JIKA DI MALAYSIA, SEBELUM GAGASAN 1 MALAYSIA LAGI UMNO TELAH BERJAYA MENYATUPADUKAN RAKYAT NEGARA INI YANG BERBILANG KAUM DAN AGAMA. DUNIA PUN TAHU.

ANDAINYA TIDAK ADA PERPADUAN, MANA MUNGKIN PAKATAN PEMBANGKANG BOLEH WUJUD DI MALAYSIA...? POKOKNYA SEKARANG BUKAN LAGI PERPADUAN UMMAH ATAU MELAYU, SETIAP NEGARA YANG MERDEKA, BERKERAJAAN SENDIRI PERLU ADA IDINTINYA SENDIRI. DENGAN PERLEMBAGAAN DAN RUKUN NEGARA SEDIA ADA, UMNO DAN BN TELAH BERJAYA MEMBANGUN DAN BERSAING DENGAN NEGARA-NEGARA MAJU DI DUNIA.

OLEH ITU PADA PANDANGAN TOK NGAH, ADA BAIKNYA DATUK HARUN TAIB RUJUK BALIK MANIFESTO PERIKATAN 1955, KEMUDIA PAKAT DAN PUJUKLAH DAP, PKR UNTUK WUJUDKAN PERPADUAN UMMAH. LAGI PUN PAS TAK LAYAK NAK MENGAJAK UMNO SERTAI PAS, KERANA UMNO LEBIH DAHULU MAKAN GARAM DARI PAS.

PRESIDEN PAS SENDIRI TELAH MENUTUP RAPAT PINTU UNTUK BERBAIK DENGAN UMNO. JADI LEBIH SEMPURNA DAN LOJIK JIKA DI AJAK DAP DAN PKR SERTAI PAS, SUPAYA MEREKA LEBIH FAHAM TENTANG ISLAM. BUKANNYA UMNO.

TOK NGAH DAN VETERAN UMNO TIDAK KESAH SAMA ADA PAS NAK TURUT SERTA DALAM BN ATAU TIDAK, KERANA KITA SEMBAYANG DALAM SATU MASJID BERPUASA DI BULAN RAMADAN DAN MENGERJAKAN HAJI DI MAKATUL MUKARRAMAH.

TOK NGAH.