Labels

Sunday, January 3, 2010

KALIMAH ALLAH UNTUK UMAT ISLAM SAHAJA.

SETELAH NABI MUHAMMAD MENERIMA WAHYU, KALIMAH ALLAH, ITU HANYA DIGUNAKAN OLEH MEREKA YANG MENGUCAP DUA KALIMAH SYAHADAH SAHAJA IAITU UMAT ISLAM.

ORANG-ORANG KAFIR MUSYRIK, TIDAK MAHU MENYEBUT KALIMAH ALLAH KERANA MEREKA MEMPUNYAI TUHAN YANG LAIN DARI ALLAH. MALAH MENJADI KEMARAHAN DAN KESALAHAN JIKA ADA YANG MEMBACA KALIMAH ALLAH ATAU PUN AL QURAN.

KINI MEREKA YANG KAFIR DARI DAHULU LAGI INGIN MENGGUNAKAN KALIMAH ALLAH ITU SEBAGAI TERJEMAHAN DARI PERKATAAN GOT ATAU TUHAN. BUKAN ITU SAHAJA, MEREKA TELAH MENANG DALAM PERBICARAAN DI MAHKAMAH TINGGI UNTUK DIGUNAPAKAI DI GEREJA DAN AKHBAR MINGGUAN KATHOLIK, HERALD-THE CATHOLIK WEEKLY.

CITRA INI MEMBIMBANGKAN ORANG MELAYU KHASNYA UMAT ISLAM DISELURUH TANAH AIR. KEPUTUSAN TERSEBUT AMAT DUKACITA BAGI ORANG ISLAM DAN MENGAIBKAN. WALAU PUN PELBAGAI PIHAK TELAH BANGKIT MENYUARAKAN RASA TERBUKU DI HATI, MALAH ADA YANG MEMBUAT MEMORANDUM BANTAHAN, TETAPI PUKULAN YANG PALING HEBAT TELAH PUN DITERIMA OLEH ORANG MELAYU KHASNYA UMAT ISLAM DI MALAYSIA.

SEBAGAIMANA KATA TUN DR MAHATHIR MOHAMAD, BAGI MEMASTIKAN NEGARA KEKAL AMAN, INGAT SENSITIVITI KAUM DAN AGAMA. IANYA TIDAK USAH DIBANGKITKAN. KEBIMBANGAN TUN DR MAHATHIR ADALAH KEBIMBANGAN RAKYAT MALAYSIA, KHASNYA YANG BERAGAMA ISLAM.

BARANG DI INGAT, KESABARAN ADA HADNYA. JANGANLAH ADA PIHAK-PIHAK YANG CUBA MENANGGUK DI AIR YANG KERUH. PIHAK KERAJAAN KHASNYA JAKIM WAJIB MEMAINKAN PERANAN SUPAYA PERKARA YANG MENYENTUH AGAMA ISLAM TIDAK DIBANGKITKAN MAHUPUN DI PERTIKAIKAN OLEH SESIAPA. KEMENTERIAN YANG BERKENAAN WAJIB SEGERA BETINDAK. ANDAINYA KURANG KEMAMPUAN, MEREKA BOLEH SAJA MERUJUK KEPADA MAJLIS FATUA DAN MAJLIS RAJA-RAJA.

DI PARLIMAN ADA LEBIH 2/3 AHLI PARLIMEN YANG BERAGAMA ISLAM, APAKAH MEREKA TIDAK SENSITIF DENGAN KEMELUT YANG BERLAKU KINI? APAKAH SYOR ATAU CADANGAN YANG PATUT MEREKA BINCANGKAN KHUSUS MENGENAI PERKARA INI?

TOK NGAH.