Labels

Monday, February 1, 2010

SESAT DIHUJUNG JALAN........

"SESAT DIHUJUNG JALAN BALIK KEPANGKAL JALAN." BEGITULAH PEPATAH MELAYU YANG SINONIM DIJADIKAN PANDUAN KEPADA BEBERAPA ORANG PEMIMPIN PEMBANGKANG YANG BERTELAGAH SESAMA SENDIRI.

PKR DAN PAS JAGOHNYA ORANG MELAYU ISLAM, SETIAP HARI BERCERAMAH MENGUTUK UMNO YANG JUGA PEMIMPINNYA ORANG MELAYU BERAGAMA ISLAM. AGAKNYA SUDAH KEHABISAN MODAL UNTUK MENGUTUK KERAJAAN BN DAN UMNO, KINI MEREKA HENTAM SESAMA SENDIRI. SEKALI PANDANG TEGOR MENGOR ANTARA SATU SAMA LAIN ADA BAIKNYA, TETAPI MANUSIA TIDAK MUDAH DI TEGOR ATAU DI NASIHAT. LEBIH-LEBIH LAGI YANG BERTARAF PEMIMPIN. SETIAP ORANG ADA EGO. SALAH TEGOR, IA SEPERTI MENJOLOK SARANG TEBUAN.

PERTELAGAHAN YANG BERLAKU ANATARA ZULKIFLI NOORDIN DENGAN KHALID SAMAD, SUDAH CUKUP MENUNJUKAN PAKATAN PEMBAGKANG MEMANG RAPUH DAN PATAH TIDAK LAMA LAGI. CAH KETING DALAM PAS JUGA MENJADI RACUN DALAM PARTI. PERGOLAKAN DI PULAU PINANG YANG DI PIMPIN OLEH LIM GUAN ENG, TURUT MENJADI TAUFAN YANG AKAN MERANAPKAN PAKATAN PEMBANGKANG YANG TIDAK BERSENDI ITU.

RAKYAT BUKAN SAHAJA KECEWA MALAH MELUAT DENGAN TENGKAH LAKU PEMIMPIN YANG TIDAK SEBULU DAN CAKAP TAK SERUPA BIKIN. SEBELUM MENANG PILIHAN RAYA, JANJI MANIS DILUNTARKAN. SETELAH MENDAPAT TEMPAT, LAIN PULA JADINYA. SIKAP MEMENTINGKAN DIRI DAN KEDUDUKAN YANG SELESA MENJADI AGENDA MEREKA. AKHIRNYA RAKYAT MENJADI MANGSA.

TOK NGAH.