Labels

Thursday, March 25, 2010

BANYAK LAGI TEMBELANG AKAN PECAH.

PADA 7 MAC YANG LALU TOK NGAH ADA MEMBUAT KOMEN BERHUBUNG PEMECATAN ZULKIFLI NOORDIN MENGUNDANG PADAH. SEMALAM 24 MAC 2010, DEWAN RAKYAT DIGEMPARKAN DENGAN KENYATAAN-KENYATAAN YANG SUNGGUH MENYAYAT HATI DAN TIDAK DIDUGA SAMA SEKALI.

APA AKAN JADI DENGAN NEGARA DAN RAKYAT KITA ANDAINYA SUASANA YANG BERCELARU DAN PENUH DENGAN KEDUSTAAN, FITNAH MEMFITNAH SEOLAH-OLAH NEGARA MALAYSIA BUKAN NEGARA ISLAM DAN ORANG MELAYU SENDIRIN SUDAH HILANG IDINTITI KEISLAMANYA. BAGAIMANA RAKYAT DAPAT MEYAKINKAN BAHAWA WAKIL DAN PEMIMPIN YANG MEREKA PILIH TIDAK JUJUR, TIDAK IKHLAS DAN RASYUAH?

KESELAMATAN DAN KESELESAAN HIDUP DALAM SEBUAH NEGARA YANG MERDEKA DAN MEMBANGUN DENGAN BEGITU PESAT, SUDAH MENJADI HEROK PIKOK SERATA SARAT DENGAN MANUSIA YANG SEMAKIN HILANG TAMADUNNYA. NAMPAKNYA SUDAH SAMPAI MASANYA KERAJAAN MEMBUAT SESUATU BAGI MEMULIHKAN KEADAAN SEPERTI SEDIA KALA, DENGAN APA CARA SEKALI PUN.

BUKAN SETAKAT ZAHRAIN, ZULKIFLI DAN IBRAHIM ALI SAHAJA , PASTINYA LEBIH RAMAI LAGI YANG BANGKIT BERSUARA, MENELANJANGKAN SEGALA YANG TERBUKU DI HATI. MEMADAILAH ATAS APA YANG TELAH DIPAPARKAN, CUBALAH CARI ALTINATIF YANG LEBIH SEMPURNA. DIMANAKAH PERATURAN DAN UNDANG-UNDANG NEGARA? TIDAKAH BOLEH DI AMBIL TINDAKAN BAGI MEREDAKAN SEMUA MASALAH?

BANGKITLAH PARA UMARAK DAN ULAMAK UNTUK MENCARI JALAN YANG TERBAIK DEMI NEGARA DAN RAKYAT TERCINTA INI.

TOK NGAH.