Labels

Saturday, April 3, 2010

TERUSKAN PERJUANGAN.

SYABAS DAN TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA YAB PERDANA MENTERI MALAYSIA DS MOHD NAJIB TUN RAZAK, MELEPASI UJIAN SETAHUN MENJADI ORANG NOMBOR SATU.

BARU SETAHUN JAGUNG, TETAPI HASILNYA BERLIPAT GANDA DAN DILUAR JANGKAAN. BUKAN MUDAH UNTUK MENTADBIR SEBUAH NEGARA DALAM MASA YANG SINGKAT. ANDAINYA KITA MEMPUNYAI SEBUAH MESIN RUMPUT YANG MUDAH DI HIDUPKAN, LANTAS KITA POTONG RUMPUT DIKAWASAN RUMAH, MUNGKIN DALAM TEMPUH SATU JAM BOLEH SELESAI. TETAPI UNTUK MENYELENGGARANYA AGAR IA TIDAK ROSAK DAN TAHAN LAMA, MUNGKIN RUMIT DAN MEMERLUKAN MASA.

SEBAGAI SEORANG NEGARAWAN YANG BERPENGALAMAN LUAS DALAM POLITIK SERTA PENTADBIRAN NEGERI DAN NEGARA, YAB DS MOHD NAJIB, TELAH BERJAYA MELAKSANAKAN TANGGUNGJAWABNYA DENGAN SAMPURNA DAN BERKESAN. RAKYAT MENARUH KEYAKINAN DAN HARAPAN YANG TINGGI KEPADA BELIAU SEBAGAI PEMIMPIN YANG BERJIWA RAKYAT, TERUS MEMACU NEGARA INI KE ARAH NEGARA MAJU.

ANALISA YANG DIBUAT OLEH PAKAR-PAKAR AKADAMIK DAN POLITIK, MENUNJUKAN BAHAWA RAKYAT TELAH MENERIMA DAN RASA SELESA DENGAN CARA DAN GAYA YANG DILAKUKAN OLEH DS MOHD NAJIB. BELIAU MENERIMA TUGAS BERAT INI, KETIKA KEADAAN EKONOMI DAN IKLIM POLITIK YANG TIDAK STABIL, PUN BEGITU BELIAU DAPAT MENERUSKAN TUGASNYA DENGAN TEGAS, BERANI DAN BERKESAN.

SEMUA PIHAK TELAH MENAREK NAFAS LEGA DENGAN BEBERAPA PEMBAHARUAN YANG DIUNJURKAN OLEH PM KITA DALAM TEMPUH YANG SINGKAT INI. BAGI PIHAK VETERAN UMNO, TOK NGAH MERASA PUAS DAN YAKIN DENGAN GAGASAN 1 MALAYSIA YANG DICIPTA OLEH BELIAU SENDIRI. JUSTERU, ADALAH MENJADI TANGGUNGJAWAB RAKYAT JELATA MEMBERIKAN SOKONGAN SERTA KOMITMAN BAGI MENERUSKAN CITA-CITA DAN HARAPAN SEBAGAI SEBUAH NEGARA MAJU.

DALAM TEMPUH SETAHUN JAGUNG, BELIAU TIDAK SEHARUSNYA TERGESA-GESA UNTUK MELAKSANAKAN PROGRAM SEBEGITU BANYAK DAN PADAT. APA YANG SEPETUTNYA BELIAU LAKUKAN ADALAH MEMPASTIKAN SEMUA PROGRAM SERTA RANCANGAN YANG DISUSUNATUR, DILAKSAKAN OLEH JENTERA KERAJAAN.

KELAB VETERAN UMNO DAN PARA PENERAJUNYA AMAT BANGGA SERTA MENGUCAPKAN SYABAS DAN TAHNIAH KEPADA YAB DS MOHD NAJIB TUN ABDUL RAZAK. TERUSKAN PERJUANGAN DEMI BANGSA, NEGARA DAN AGAMA.

TOK NGAH.