Labels

Wednesday, March 10, 2010

CELARUNYA UMAT ISLAM KERANA POLITIK.

UMAT ISLAM KHASNYA ORANG MELAYU DI MALAYSIA CELARU KERANA FAHAMAN POLITIK. ULAMAK TURUT DI KELIRUKAN SEMATA-MATA KERANA KUASA POLITIK YANG JUMUD DAN FANATIK. TIDAK CUKUP DENGAN ITU, DIPERLEKEHKAN PULA.

KALAU WAKIL RAKYAT LOMPAT PARTI DISURUH MINTA MAAF KEPADA RAKYAT, KINI GILIRAN MURSYIDUL AM PAS UNTUK MEMOHON MAAF SECARA TERBUKA TERHADAP MUFTI PERAK, Y.BHG. S.S. TAN SRI HAUSSANI. SELURUH RAKYAT PERAK TIDAK RELA DAN TIDAK TERIMA CEMOHAN NIK AZIZ YANG DIANGGAP MELAMPAU TERHADAP SEORANG MUFTI YANG MASIH LAGI BERKHIDMAT, KERANA AGAMA, BANGSA DAN NEGARA.

NIK AZIZ, BEGITU GILA KUASA DAN INGIN MENJADI PEMERINTAH YANG KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT. OLEH ITU BELIAU SANGGUP MENGHINA DAN DI HINA OLEH SESIAPA SAHAJA. SEBAGAI SEORANG YANG TINGGI ILMU AGAMA, TIDAK MUNGKIN BELIAU BOLEH BERBUAT DEMIKIAN. DENGAN ITU RAKYAT JELATA BOLEH MENILAI SENDIRI SETINGGI MANA ILMU YANG ADA PADA BELIAU. KALAU PUN ADA, TETAPI TERLALU FANATIK DENGAN FAHAMAN POLITIK YANG SEMPIT, MAKA IA MENGELIRU DAN MENJADI CELARU.

TOK NGAH & VETERAN UMNO PERAK, MENUNTUK SUPAYA NIK AZIZ MEMOHON MAAF SECARA TERBUKA KEPADA TAN SRI HARUSSANI DAN RAKYAT PERAK. ANDAINYA BELIAU TIDAK MOHON MAAF, BELIAU BUKAN SEORANG PEMIMPIN YANG BAIK UNTUK DICONTOHI, JAUH SEKALI UNTUK DI IKUTI.

TOK NGAH.