Labels

Friday, April 9, 2010

HULU SELANGOR UJIAN BAGI PKR (PR)

PILIHAN RAYA KECIL P094 HULU SELANGOR, MERUPAKAN SAAT GETIR BAGI (PR) KHASNYA PKR. INI DISEBABKAN PERGOLAKAN SERTA PEMBONGKARAN YANG JIJIK DAN MEMALUKAN OLEH BEKAS-BEKAS PEMIMPIN MEREKA SENDIRI.

LANTARAN ITU, BUKAN MUDAH UNTUK MEREKA (PR) MAHU PUN CALUN PKR UNTUK MEMPERTAHANKAN KERUSI PARLIMEN TERSEBUT. RAKYAT KHASNYA PENGUNDI DI HULU SELANGOR TELAH MENGETAHUI DAN BOLEH MEMBUAT PENILAIAN SENDIRI. PENDEDAHAN YANG DI ANGGAP MENCEMARKAN ITU, SUKAR BAGI SESEBUAH PARTI SEPERTI PKR UNTUK DIBERSIHKAN DALAM MASA YANG SENGKAT.

DALAM MASA YANG SAMA MEREKA BERDEPAN DENGAN PARTI LAWAN YANG SUDAH MEMBUKTIKAN JASA DAN PEMBANGUNAN YANG BERTERUSAN SEJAK SEKIAN LAMA. KEKALAHAN TIPIS PADA PILIHAN RAYA YANG KE 12 LALU, TIDAK MENJADI HALANGAN UNTUK BN MERAMPAS KEMBALI KERUSI PARLIMEN HULU SELANGOR.

APA PUN PERCATURANNYA, PR KHASNYA PKR NEGERI SELANGOR AKAN MENGGUNAKAN SETIAP TENAGA DAN KEMUDAHAN YANG ADA, BAGI MENCAPAI CITA-CITA MEREKA. BELUM LAGI PENAMAAN CALUN, HINGGA KE HARI INI PEMIMPIN PKR DAN KERAJAAN (PR) TELAH MEMBUAT PROBOKASI, MENJELAJAH KE SETIAP KAMPUNG DAN NEGERI MEMBERI CERAMAH.

SUDAH MENJADI KELAZIMAN PEMBANGKANG MEMBERIKAN CERAMAH DENGAN CERITA-CERITA YANG MEMBURUKAN UMNO DAN KERAJAAN BN. SEKALI PUN MEREKA SENDIRI MENERIMA SERTA MENIKMATI KEMUDAHAN YANG DISEDIAKAN OLEH KERAJAAN BN. SIKAP KACANG LUPAKAN KULIT DAN TIDAK BERTERIMA KASIH AMAT SUKAR UNTUK DI PERBETULKAN.

SIKAP PEMBANGKANG DAN WAKIL-WAKIL RAKYAT MEREKA YANG TIDAK IKHLAS MEMBUAT TEGURAN, BUKAN SAHAJA DIKAMPUNG-KAMPUNG, MALAH HINGGA KE DEWAN PARLIMEN MAHU PUN DUN, MEREKA TERUS LAKUKAN DENGAN TIDAK ADA RASA SEGAN SILU. MENERUSI INTERNET LEBIH DAHSYAT LAGI.

ADALAH MENJADI TANGGUNGJAWAB SERTA KEWAJIBAN KEPADA RAKYAT KHUSUSNYA PEMILIH, MEMBUAT PENILAIAN SENDIRI. APAKAH WAJAR MEMILIH WAKIL RAKYAT YANG SEDIMIKIAN LAGAKNYA? SEBAGAIMANA YANG KITA SEMUA MAKLUM BAHAWA NEGARA KITA SEDANG MENUJU KE ARAH NEGARA MAJU DAN BERPEDAPATAN TINGGI, PERLUKAH KITA MEMBUAT KACAU, TUDUH MENUDUH, FITNAH MEMFITNAH DAN SEBAGAINYA.

BUKANKAH BAIK KITA MEMBERIKAN PANDANGAN MAHU PUN IDEA YANG MENJURUS KEPADA KEBAIKAN SERTA MEMBINA. RAKYAT SERTA NEGARA YANG KITA HENDAK BINA INI ADALAH NEGARA KITA SENDIRI. LOJEKKAH KITA ROSAKAN DENGAN ADIGAN-ADIGAN YANG MENCEMARKAN. APAKAH HILANG KRIDIBILITI SEBAGAI PEMBANGKANG ANDAINYA MEREKA BERSIKAP POSITIF DAN TOLERANSI TERHADAP RANCANGAN DAN PROGARAM YANG DILAKSANAKAN OLEH KERAJAAN BN?.

TOK NGAH.