Labels

Monday, April 26, 2010

MCA PERLU BINGKAS DARI PEMBARINGAN.

DENGAN NADA SUMBANG DAN BERGETAR, PRESIDEN MCA BERKATA " KEMI MENERIMA KEPUTUSAN YANG DIBUAT OLEH PENGUNDI CINA YANG TIDAK MEMEHAK KEPADA BN."

PUN BEGITU BELIAU SEDAR BAHAWA ITU MERUPAKAN SATU AMARAN KEPADA MCA. SEBAGAI SEORANG PEMIMPIN NOMBOR SATU DALAM MCA, BELIAU WAJIB MELAKSANAKAN TUGAS BERAT BAGI MENYEDARKAN PENGUNDI-PENGUNDI CINA AGAR BERPATAH BALIK MENYOKONG MCA DAN BN. SEJARAH TELAH MEMBUKTIKAN BAHAWA MCA DI WUJUDKAN ADALAH UNTUK MEMBERI TEMPAT SERTA SUARA YANG SAMA DENGAN KAUM YANG LAIN.

ZAMAN TUN TAN CHENG LOK, SUARA MCA YANG MEWAKILI KAUM CINA MENJADI KAYU PASAK YANG MEMBUATKAN TIANG SERI MENJADI TEGAK DAN TIDAK BERGOYANG. PENYATUAN SUARA, NADA SERTA LAGU YANG MERDU, CUKUP LUNAK DI DENGAR MAHU PUN DIDENDANGKAN. SETELAH 52 TAHUN MERDEKA, IRAMA YANG INDAH DAN MERDU ITU SUDAH MENJADI SUMBANG, LANTARAN PERUBAHAN DAN LONJAKAN PARADIGMA.

MCA PASTI TAHU APA DAN BAGAIMANA HENDAK MENANGANI KEADAAN TERSEBUT. SETELAH MENGECAP NIKMAT YANG TIDAK ADA PADA KAUM LAIN, PENGUNDI CINA, CUBA BERALEH ARAH UNTUK MENIDAKAN MEREKA TELAH MEMPEROLEHI KEKAYAN DAN KEMEWAHAN OLEH ANASIR-ANASIR KHIANAT DAN PEMBELOT. KERJA KERAS DAN USAHA YANG PERLIPAT GANDA, PERLU DI MAINKAN OLEH PEMIMPIN MCA MULAI SEKARANG.

PRU YANG KE 13 TIDAK LAMA, SEGALA PERSIAPAN DAN USAHA SEHARUSNYA TELAH DISUSUN ATUR. MULAI ESOK HENDAKLAH DIMULAKAN GERAK KERJA YANG BOLEH MENARIK MINAT SERTA SOKONGAN PADU KAUM CINA KEMBALI KEPANGKUAN.

TOK NGAH.