Labels

Saturday, May 1, 2010

VETERAN TURUN PADANG.

MULAI TAHUN INI VETERAN UMNO PUSAT MULAKAN "PROGRAM TURUN PADANG" BAGI MENINJAU SEJAUH MANA AHLI-AHLI VETERAN UMNO DITERIMA OLEH MASYARAKAT KHASNYA AHLI-AHLI UMNO DI PERINGKAT CAWANGAN DAN BAHAGIAN.

SEBELUM TURUN PADANG, BEBERAPA ORANG PEMIMPIN VETERAN TELAH DIPANGGIL UNTUK MENGHADIRI KURSUS KHAS DI JANDA BAIK SELAMA TIGA HARI ANJURAN IBU PEJABAT UMNO K.L. KURSUS TERSEBUT TELAH MEBERI SEMANGAT DAN PARANSANG YANG MENGINGATKAN KEMBALI PERJUANGAN ORANG-ORANG LAMA DALAM UMNO. PUN BEGITU PEMIMPIN MUDA YANG TURUT SERTA JUGA NAMPAKNYA LEBIH MEMAHAMI HASRAT DAN IMPIAN PEMIMPIN-PEMIMPIN VETERAN.

NEGERI PERTAMA YANG DITINJAU IALAH KEDAH DARUL AMAN. KEMUDIAN NEGERI SELANGOR DARUL EHSAN. DALAM MAJLIS YANG SEDERHANA DAN PADAT ITU, PELBAGAI PERKARA DI TIMBULKAN. DENGAN KEHADIRAN SUK ATAU KETUA PENERANGAN DARI PERHUBUNGAN NEGERI, SEMUA MASALAH DAN PERKARA DAPAT DI ANALISA DAN DIAMBIL PERHATIAN SEWAJARNYA.

ANTARA CONTOH RUNGUTAN DAN RASA KEKECEWAAN YANG DIBANGKITKAN IALAH KENAPA WARGA EMAS UMNO INI DI KETEPKAN ATAU TERPINGGIR. SEDANGKAN MEREKA PERNAH BERJASA KEPADA PARTI DAN NEGARA SEMASA MEREKA MUDA DAHULU. PELBAGAI PROGARAM YANG DI ANJURKAN OLEH UMNO DI PERINGKAT CAWANNGAN ATAU BAHAGIAN, MEREKA TIDAK PERNAH DI PELAWA MAHU PUN DIJEMPUT. MEREKA TERASA SEPERTI MELUKUT DI TEPI GANTANG. ADA YANG MENDAKWA BAHAWA MEREKA ADALAH PENYOKONG DAN PENGUNDI YANG SETIA DAN TETAP.

DENGAN WUJUDNYA KELAB VETERAN UMNO INI, IA ADALAH MERUPAKAN WADAH DAN PLATFORM BAGI WARGA EMAS INI MEMBANTU DAN MENGUKUHKAN LAGI PERJUANGAN UMNO ITU SENDIRI. MEREKA TIDAK PERLU SEBARANG JAWATAN DI CAWANGAN MAHUPUN BAHAGIAN. APA YANG MEREKA HENDAK IALAH MEMBUAT SUMBANGAN KEPADA PARTI DAN JASA MEREKA DAPAT DIKENANG OLEH KEPIMPINAN YANG ADA KINI.

TOK NGAH.