Labels

Monday, July 19, 2010

BANYAK ORANG MELAYU PATAH HATI.

SEBAHAGIAN BESAR ORANG MELAYU HARI INI MERASA KECEWA DAN PATAH HATI, APABILA MURSYIDUL AM PAS MEMUTAR BELITKAN KENYATAANYA BERHUBUNG PERPADUAN ORANG MELAYU PAS DENGAN UMNO.
TOK NGAH RASA KALI INI ADALAH TERAKHIR PERBALAHAN PAS DENGAN UMNO, BERHUBUNG PERPADUAN ORANG MELAYU DAN ISLAM DI TANAH AIR TERCINTA INI, APABILA CADANGAN YANG DIKEMUKAKAN OLEH PARA ULAMAK DAN CENDIKIAWAN ISLAM DISAMBUT DENGAN BAIK OLEH KEDUA-DUA PIHAK YANG BERTELAGAH. MURSYIDUL AM PAS DAN TPM TELAH SAMA-SAMA MEMBERIKAN ISYARAT LAPU HIJAU.
TOP-TOP SEHARI KEMUDIAN MURSYIDUL AM PAS MEMBUAT KENYATAAN KEDUA BAHAWA JIKA PERTEMUA DAPAT DILAKUKAN ANTARA BELIAU DENGAN TPM ADALAH BAGI MEMBINCANGKAN HAL-HAL KERJASAMA ANTARA KERAJAAN NEGERI DENGAN KERAJAAN PERSEKUTUAN YANG MASIH TERTUNGGAK DAN MASALAHA ROYALTI MINYAK, TIDAK TERMASUK MENGENAI KERJASAMA PAS DENGAN UMNO.
HATI KECIL TOK NGAH, SERTA RAMAI LAGI ORANG MELAYU DI MALAYSIA INI MERASA KECEWA DAN PATAH HATI DENGAN KEPUTUSAN YANG DI BUAT OLEH MURSYIDUL AM PAS ITU. TIDAK DAPAT HENDAK DIGAMBARKAN BETAPA HAMPA DAN REMUKNYA HATI-HATI PEMIMPIN-PEMIMPIN, LELAKI DAN WANITA DI BANDAR DAN DI DESA. KERANA ADA DIANTARA MEREKA YANG PASANG NIAT BERPUASA SUNAT ANDAINYA CADANGN INI TERUS MENJADI KENYATAAN.
MURSYIDUL AM PAS SEHARUSNYA BERTANGGUNGJAWAB DI ATAS KEKECEWAAN YANG DIALAMI OLEH RAKYAT YANG CINTAKAN AGAMA, BANGSA DAN TANAH AIRNYA.
DI SAMPING ITU, ADA PULA PEMIMPIN PAS YANG MENCARI PUBLISITI MURAH YANG MENYAKITKAN HATI SEBAHAGIAN BESAR ORANG MELAYU YANG BERAGAMA ISLAM DENGAN MENGELUARKAN KENYATAAN BIADAP DAN TIDAK BERSOPAN MENYANGGAH NIAT SUCI DAN IKHLAS PARA ULAMAK BAGI MENYELAMATKAN AGAMA, BANGSA DAN TANAH ARINYA SENDIRI.
INIKAH YANG DIKATAKAN DUNIA SUDAH TUA DAN HAMPIR KIAMAT? ORANG ISLAM BERTELAGAH SESAMA ISLAM, MELAYU SESAMA MELAYU, PARA ULAMAK DI PERLEKEHKAN, PARA PEMIMPIN DI HINA NISTA.
WAHAI BANGSAKU MELAYU YANG BERAGAMA ISLAM...! APAKAH SUDAH BUNTU ATAU BUTA MATA HATI KITA UNTUK MENCARI JALAN YANG DI REDAI ALLAH KETIKA INI? ADAKAH SUDAH SAMAPAI MASANYA ORANG MELAYU DAN ISLAM AKAN HANCUR DAN HILANG DI TANAH AIR SENDIRI..? ATAU RELAKAH BANGSA MELAYU YANG BERAGAMA ISLAM MEMAMAH DAGING SAUDARA ISLAMNYA..?
SAMAPAI BILA PERKARA YANG REMEH DAN KEDUNIAAN INI UNTOK DI BAHAS DAN DI DEBAT TANPA PENGHUJUNGNYA..?
TOK NGAH.