Labels

Thursday, July 29, 2010

PERPADUAN BANGSA MELAYU ITU PENTING.

SEMUA ORANG MELAYU JIKA DITANYA PASTI MENGATAKAN YA..PERPADUAN BANGSA ITU PENTING DAN MENJADI TULANG BELAKANG KEKUATAN NEGARA DAN AGAMA.
NIK AZIZ , ANWAR IBRAHIM, MAHFUZ DAN LAIN-LAIN PEMIMPIN PR YANG BERBANGSA MELAYU PASTI BERKATA YA..PERPADUAN BANGSA ITU PENTING DAN PERLU. LIHAT BAGAIMANA DAP, MCA DAN GERAKAN..BERLAINAN PARTI TETAPI DEMI BANGSA, MEREKA TETAP BERSATU DAN BEKERJASAMA YANG KITA TIDAK SEDAR.
BUKAN PENYATUAN ATAU BERGABUNG PARTI YANG HENDAK DITERJEMAHKAN, TETAPI ATAS NAMA BANGSA MELAYU. BANGSA KETUANAN DI NEGARA INI. ITULAH YANG UTAMA DAN PENTING SEKALI. BANGSA YANG MASIH LAGI MEMPUNYAI KEDAULATAN RAJA DAN KESULTANAN MELAYU. DENGAN KEKUATAN DAN PERPADUAN BANGSA ITU, KITA BOLEH MEMPERTAHANKAN KEDAULATAN NEGARA, BANGSA SERTA AGAMA ISLAM ITU SENDIRI.
ANDAINYA BANGSA LAIN YANG MENERAJUI NEGARA KITA MALAYSIA, PASTI ORANG MELAYU MENJADI KORBAN PENGINIAYAAN DAN PENGHINAAN YANG TIDAK MUNGKIN DAPAT DITEBUS KEMBALI. SEJARAH TELAH MEMBUKTIKAN PERISTIWA PAHIT DAN PERIT BANGSA MELAYU SEJAK BELUM MERDEKA DAN SELEPAS MERDEKA.
TOK NGAH.