Labels

Saturday, July 10, 2010

TIADA PARTI YANG LAYAK MEMERINTAH.

SELAIN DARI UMNO, MCA, MIC, PAS, DAP ATAU PUN PKR, TIDAK LAYAK MENERIMA MAJORITI DALAM PILIHANRAYA AKAN DATANG, (PRU KE-13). IA ADALAH DI SEBABKAN KURANGNYA KERUSI PARLEMAN YANG MEREKA PEROLEHI DALAM MANA-MANA PRU.
SEKALIPUN PIHAK PEMBANGKANG BEGITU GHAIRAH DAN SOMBONG UNTUK MENAWAN HATI RAKYAT, DENGAN PAKATAN YANG RAPUH DAN GANJIL ITU. KEGANJILAN YANG DIMAKSUDKAN IALAH EDIOLOGI MEREKA BERBEZA DAN PENUH DENGAN KEPALSUAN.
LIHAT SAHAJA PERTELAGAHAN ANTARA PAS DENGAN DAP, SEKALIPUN DIKATAKAN PERBEZAAN PENDAPAT ITU ADALAH PANDANGAN PERIBADI, TETAPI IANYA ADALAH PEMIMPIN NOMBOR SATU DAP. PEMIMPIN PAS DAN DAP TIDAK AKAN KEKAL DUDUK SATU MEJA, SELAGI DASAR PARTI MASING-MASING TIDAK SAMA.
LAHIRNYA PAS DARI MANA, DEMIKIAN JUGA LAHIRNYA DAP DARI MANA.? SEJARAH KELAHIRAN KEDUA PARTI TERSEBUT ADALAH DISEBABKAN RASA TIDAK PUAS HATI SESEORANG PEMIMPIN TERHADAP PEMIMPIN YANG LAIN. PAKATAN YANG DIJALIN BUKAN LAHIR DARI KEIKHLASAN, JAUH SEKALI KEJUJURAN.
RAKYAT SEKARANG SUDAH BIJAK UNTUK MENILAI YANG MANA PASIR DAN YANG MANA INTAN. KETERLANJURAN DALAM PRU KE-12 YANG LALU, SUDAH CUKUP MENJADIKAN RAKYAT SERIK DAN BERFIKIR DUA KALI UNTUK TERJERUMUS BUAT KALI KEDUA. HARUS DIINGAT BAHAWA UMNO LAHIR DARI RASA TANGGUNGJAWAB DAN SEMANGAT YANG KENTAL DEMI NEGARA, BANGSA DAN AGAMA.
PEMIMPIN PAS SEHARUNYA INSAF DAN SEDAR DIRI KEMANA HALA TUJU MEREKA. BANGSA YANG MENYOKONG PARTI TERSEBUT ADALAH SAMA DENGAN BANGSA YANG MENYOKONG UMNO. TIDAK SIAPA BOLEH MENAFIKAN AGAMA MEREKA ADALAH SAMA DENGAN SHAHADAH YANG SAMA. MASJID YANG SAMA, WAKTU SOLAT JUGA PASTI SAMA.
TOK NGAH.