Labels

Tuesday, June 9, 2009

TERESA KOK PERTAHAN SIS

1. AHLI PARLIMEN SEPUTEH, TERESA KOK MEMPERTAHANKAN NGO SIS, MEMBANTAH CADANGAN PAS. SUPAYA MAJLIS FATWA KEBANGSAAN MEMBUAT PENYIASATAN, SEKIRA DI DAPATI MENGANCAM ATAU MENGELIRUKAN AKIDAH UMAT ISLAM DI NEGARA INI. BARU CADANGAN UNTUK DI SIASAT, SUDAH MELENTING DENGAN MENYIFATKAN PAS ATAU MANA-MANA PIHAK , BERSIKAP KUKU BESI.

2. SEDAR DAN FAHAMKAH TERESA KOK, BANTAHANYA ITU? BELIAU MENNYARANKAN SUPAYA PAS BERSIKAP DEMOKRATIK, KEBEBASAN BERSUARA DAN BERPERSATUAN. APAKAH CADANGAN PAS ITU BUKAN SUARA RAKYAT? DIMANAKAH KEBEBASAN BERSUARA AHLI-AHLI PAS ..? BARU CADANG TELAH DI SANGGAH? NAMPAKNYA AHLI- AHLI DAP SAHAJA YANG BEBAS BERSUARA BUAT CADANG ITU CADANG INI, TUDUH ITU TUDUH INI?

3. JANGANLAH DENGAR GURUH DI LANGIT BUANG AIR DI TEMPAYAN. BURUNG TERBANG DI PIPISKAN LADA. KALAUPUN NAK JADI JAGUH ATAU PEMBELA BUKAN ITU CARANYA. BIARLAH KES ITU JELAS DAN BOLEH DISABITKAN BARULAH BOLEH DI JATUHKAN HUKUMAN. LAGI PUN TOK NGAH PERCAYA YB. TERESA KOK TIDAK BEGITU FAHAM TENTANG HUKUM HAKAM AGAMA ISLAM, ADA LEBIH BAIK JANGAN CAMPUR. TOK NGAH PERCAYA CADANGAN PAS ITU ADA NAS DAN DALILNYA. TAK MUNGKIN ULAMAK DALAM PAS TU HENTAM KEROMO SAJA BUAT CADANGAN? CAKAP SIANG TENGOK-TENGOK, CAKAP MALAM DENGAR-DENGAR.

TOK NGAH.