Labels

Tuesday, July 28, 2009

KERAJAAN PUSAT ( BN ) BUKAN UMNO.

TOK NGAH TAK TERKEJUT DENGAN KENYATAAN YANG DIBUAT OLEH NIK AZIZ MURSYIDUL AM PAS "PERGI JAHANAMLAH UMNO " UTUSAN MALAYSIA 28 JULAI 2009.

SEBELUM ITU NIK AZIZ BERSALAM DENGAN TOK PA (UMNO) KONON NAK BEKERJASAMA DENGAN KERAJAAN PUSAT. KERAJAAN PAS KELANTAN DAN BARISAN NASIONAL (BN) WAJAR MENYELESAIKAN SENGKETA DEMI KEPENTINGAN RAKYAT. MALAH BELIAU MENYAMBUT BAIK SEKIRANYA KERAJAAN PUSAT (BN) MEMBAWA PEMBANGUNAN KE NEGERI KELANTAN.
" SELAMA-LAMANYA SAYA TAK PERNAH TOLAK 'SALAM' KERANA IA ADALAH AJARAN ISLAM.

NAMPAKNYA NIK AZIZ MAHU BERBAIK DENGAN KERAJAAN BN BUKAN DENGAN UMNO. KERANA UMNO MENYIMPANG DARI ISLAM BN TIDAK, ITU SEBAB BELIAU SETUJU KERJASAMA DANGAN BN. OLEH ITU TOK PA PERLU BERHATI-HATI DAN MEMAHAMI MAKSUD DAN MAKNA KERJASAMA YANG DIKATAKAN OLEH NIK AZIZ ITU.

NIK AZIZ BERCAKAP ATAS NAMA KERAJAAN PAS, TOK PA BERCAKAP ATAS NAMA BARISAN NASIONAL BOLEH, HALAL. JANGAN CAKAP ATAS NAMA UMNO, MENYELEWENG.

BEGINIKAH POLITIK PAS YANG DI PIMPIN OLEH MURSYIDUL AM NIK AZIZ? BENARLAH SEPERTI KATA NAIB PRESIDEN UMNO DS. DR. ZAHID HAMIDI, BIAR IKHLAS. JANGAN BILA ADA BANTUAN BARU NAK BUKA PINTU, BILA NAK BINCANG TENTANG AGENDA BERSAMA ( NIK AZIZ ) TUTUP PINTU.

APA PUN SEKIRANYA PEMIMPIN UMNO DI PERINGKAT NEGERI ATAU PERSEKUTUAN, NIK AZIZ AKAN TERIMA ATAS JENAMA BARISAN NASIONAL (BN) BUKAN JENAMA UMNO. BEGITULAH JUGA DENGAN USTAZ AHMAD AWANG MANTAN PESURUHJAYA PAS PERAK. KALAU DENGAN UMNO MINTA MAAF, JAUH LEBIH BAIK DENGAN DAP KERANA PEMIMPINNYA KRISTIAN, NAMA SAJA CHINA. DAH LEBIH 10 TAHUN KENAL, TAHU HATI BUDI MEREKA. ORANG UMNO BANGSANYA SENDIRI, SAMA BERAGAMA ISLAM DIA TIDAK TERIMA, SEMATA-MATA KERANA UMNO ITU TIDAK ISLAM.

DALAM MILENIA OGOS 2009, AHMAD AWANG BANGKITKAN PENGALAMAN PAS BERGABUNG DENGAN UMNO SELEPAS 13 MEI 1969. PAS DITENDANG KELUAR OLEH UMNO DAN PILIHAN RAYA 1978 PAS KALAH TERUK. INILAH DENDAM YANG TIDAK BOLEH DILUPAKAN OLEH AHMAD AWANG HINGGA KE HARI INI. BIAR PAS BEKERJASAM DENGAN DAP, KOT-KOT BOLEH BERDAKWAH BERSAMA DALAM PR. MUNGKIN RAMAI PEMIMPIN DAP MEMELOK ISLAM.

PEMIMPIN UMNO DILABELKAN SEBAGAI ZALIM. MENGINIAYA RAKYAT TERUTAMANYA KEPADA ORANG CHINA DAN INDIA. ISA DIGUNAKAN UNTUK MENZALIMI RAKYAT TANPA BICARA. TOK NGAH NAK TANYA SAMA AHMAD AWANG, MANA LEBIH ZALIM UMNO MEMERINTAH, DENGAN BINTANG TIGA MEMERINTAH TANAH MELAYU (14 HARI) SELEPAS JEPUN KALAH 1945?

APAKAH AHMAD AWANG TIDAK PERNAH ADA PENGALAMAN KETIKA ITU? ATAU TIDAK PERNAH DENGAR CERITA DARI IBU BAPA SENDIRI, TENTANG PERISTIWA HITAM ITU?
DARI SAAT ITULAH MAKA ORANG MELAYU SELURUH NEGERI BANGKIT DAN TERUS BERJUANG HINGGA TERTUBUHNYA UMNO 11 MEI 1946. CUBA-CUBALAH SINGKAP SEJARAH SILAM DARI MANA DATANGNYA PAS? SIAPAKAH MANUSIA PAS ITU? ANAK SIAPA, SAUDARA SIAPA & BANGSA APA?

TOK NGAH TEPOK DADA TANYA FIKIRAN.