Labels

Thursday, August 13, 2009

MURSYIDUL AM PAS KESAL.

MURSYIDUL AM PAS KESAL KERANA ANWAR IBRAHIM DI TUDUH PENGKHIANAT BANGSA MELAYU. KERANA TUDUHAN ITU DI TUJUKAN KEPADA PERIBADI BUKANNYA TERHADAP DASAR PKR.

LANTAS BELIAU MERASA MALU KERANA ORANG MELAYU MENYERANG BATANG TUBUH ORANG. MEMANG MUDAH DAN MEMANG LICIK MURSYIDUL AM PAS BERHUJAH. DAN BEGITULAH CARA TOK GURU MENGAJAR ANAK MURIDNYA BERCAKAP.

BATANG TUBUH TIDAK BOLEH DI SENTUH, TIDAK BOLEH DI SERANG. AGAKNYA JIKA BATANG TUBUH ATAU PERIBADI ITU BUAT SALAH DAN BUAT DOSA, HUKUMAN YANG HENDAK DI KENAKAN IALAH KEPADA DASAR PARTI BUKAN BATANG TUBUH BERKENAAN...?

MUNGKAR NANGKIR SOAL DALAM KUBUR, JIKA TAK BOLEH JAWAB, SIAPA YANG KENA GODAM..? DASAR PEGANGANNYA ATAU ROH TUBUH INDIVIDU ITU? DI DUNIA LAIN DI ALAM KUBUR LAIN....PASTI ITU JAWAPANYA.

APAKAH DASAR PKR YANG MEMBUAT KARENAH, MENGANJURKAN DEMONTRASI ATAU MENIMBULKAN KEBENCIAN? BUKANNYA INDIVIDU ITU YANG BERGERAK DAN MEMBUAT KACAU? AHLI PAS YANG BARING ATAS JALAN, YANG KENA HUKUM IALAH PAS BUKAN AHLI YANG BARING ITU?

JIKA DEMIKIAN CARANYA, SENANG LAH INDIVIDU SESEBUAH PARTI ITU BERMAHARAJALELA. BUAT APA SAHAJA, KATA APA SAHAJA, TIDAK PERLU BIMBANG, YANG KENA HUKUM IALAH DASAR SESEBUAH INSTITUSI YANG DI WAKILI, BUKANNYA PERIBADI YANG BERKAITAN.

NAMPAKNYA ANWAR ATAU NIK AZIZ, BOLEH BUAT APA SAHAJA SEKALIPUN MENYALAHI UNDANG-UNDANG, ATAU MENYAKITI ORANG LAIN, TIDAK PERLU BIMBANG. PARTI AKAN MENJADI GALANG GANTI. MEREKA TIDAK BOLEH DI SERANG ATAU DI HUKUM.

TOK NGAH.