Labels

Friday, August 14, 2009

UMNO ATAU PAS YANG WAJAR ..?

KETUA DEWAN PEMUDA PAS, NASRUDDIN HASSAN, PASTI TIDAK TAHU ATAU BUTA SEJARAH, HIDUP BANGUNYA UMNO DAN ASAL USUL JADIAN PAS ITU SENDIRI.

TOK NGAH RASA MALU DAN TERPANGGIL UNTUK MENEGOR PEMUDA PAS INI, SUPAYA BELIAU BACA SEJARAH PENUBUHAN UMNO DAN JUGA LAHIRNYA PAS SEBENARNYA (PIS). SESUDAH ITU BOLEHLAH BUAT CADANGAN SIAPA YANG PATUT KELUAR DARI GABUNGAN (BN) ATAU (PR) . UMNO ATAU PAS...?

BELIAU DALAM SANGGAHANNYA TERHADAP CADANNGAN KETUA PEMUDA UMNO, KHAIRI JAMALUDIN, SUPAYA PAS YANG TERPINGGIR, KELUAR DARI PR. MEMANG BENAR DAN JELAS SEKALI, BAHAWA PAS BUKAN SAHAJA TERPINGGIR, MALAH DI HINA TIDAK DI HORMATI DALAM PR. SEMUA TEGORAN DAN CADANGAN YANG DIBUAT OLEH PEMIMPIN PAS DI SANGGAH OLEH DAP DAN PKR.

OLEH KERANA PEMIMPIN PAS SEPERTI KETUA DEWAN PEMUDANYA YANG TIDAK TAHU SEJARAH DAN TIDAK BERMARUAH, MALAH TERDESAK HENDAK MERAMPAS KUASA DARI UMNO BN, SANGGUP DI PERCACAI OLEH PEMIMPIN DAP DAN PEMIMPIN PKR. KONON NAK MEMPERJUANGKAN ISLAM, DAP HINA ISLAM TAK MENGAPA, KERANA MEREKA BUKAN ISLAM.

YA ALLAH AMPUNKANLAH DOSA KAMI SEMUA. SETELAH BN DAN UMNO MEMERINTAH MALAYA, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU DAN KINI MALAYSIA SELAMA 52 TAHUN. LEBIH 26 JUTA RAKYAT TELAH MERASA NIKMAT DAN KEMAJUAN YANG DI BAWA, KINI DATANG UJIAN YANG AMAT BERAT.

DI SAMPING ITU LAHIR PULA MANUSIA GELOJOH DAN PENGKHIANAT BANGSA UNTUK MERAMPAS KUASA DENGAN CARA MENCACI, MENGHINA DAN MEMBURUK-BURUKAN PEMIMPIN YANG TELAH BERJASA SEJAK MEREKA LAHIR HINGGA KINI. SEMATA-MATA INGIN BERKUASA. DEMOKRASI MENJADI MANGSA, RAKYAT DI ADU DUMBA CITA-CITA MEREKA BESAR DAN MENURUT NAFSU.

PAS LAHIR DARI PERUT UMNO. OLEH KERANA MEREKA BERNAFSU BESAR DAN JELIK, MEREKA LARI DAN KELUAR DARI UMNO, BUKANYA UMNO LARI DARI PAS. OLEH ITU JIKA SESAT DI HUJUNG JALAN BALEKLAH KE PANGKAL JALAN. TAK SUNGGUH SELUANG MELAUT AKHIRNYA KETEPI JUA. CARIK-CARIK BULU AYAM LAMA-LAMA BERCANTUM JUGA. CUBIT PEHA KANAN, PEHA KIRI TERASA. SEJARAH TIDAK BOLEH DISELEWENG, DAN SEJARAH TIDAK MENIPU.

TOK NGAH.