Labels

Wednesday, August 5, 2009

PERGILAH KE NEGARA YANG TIADA ISA.

KEPADA MEREKA YANG TIDAK SUKA ATAU TAKUT DENGAN ISA CUBALAH BAWA DIRI PERGI KE NEGARA YANG TIDAK ADA UNDANG-UNDANG ISA. DAN DI SANA BOLEHLAH ANDA BEBAS BERBUAT APA SAHAJA MENGIKUT HATI DAN RASA SENDIRI.

DI MALAYSIA PERLUKAN ISA, KERANA MASIH RAMAI MANUSIA YANG BERSIKAP GANAS DAN MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI. LEBEH DAHSYAT ADA YANG DIPENGARUHI OLEH ANASIR LUAR DAN BERCITA-CITA UNTUK BERKUASA SECARA GANAS DAN MENGGUNAKAN UNDANG-UNDANG RIMBA.

SESIAPA YANG TIDAK MEMPUNYA SIKAP DAN CITA-CITA SEPERTI DI ATAS, ANDA TIDAK PERLU BINBANG DAN TAKUT. UNDANG-UNDANG DI GUBAL DAN DI GUNAKAN KEPADA MEREKA YANG MEMPUNYAI NIAT JAHAT DAN TIDAK MENGIKUT PERATUARAN. DARI 27 JUTA RAKYAT MALAYSIA BERAPA ORANG YANG BERCITA-CITA DEMIKIAN? ANDAINYA ANDA TIDAK TERGULUNG DALAM KELOMPOK SEDEMIKIAN, ANDA TIDAK PERLU BIMBANG DAN TAKUT DENGAN ISA.

DEMIKIANLAH DENGAN HUKUM HALAL DAN HARAM YANG DIAMALKAN DALAM ISLAM. ANDAINYA ANDA TIDAK BERNIAT UNTUK MEMBUAT PERKARA YANG HARAM, APA PERLU TAKUT DENGAN HUKUM ITU. BABI, ARAK, ZINA, ROGOL, LIWAT, JUDI DAN MENGUMPAT HUKUMNYA HARAM. TERPULANGLAH KEPADA ANDA SENDIRI, SAMA ADA ANDA MAHU BUAT ATAU TIDAK. ANDAINYA ANDA TERLIBAT PASTI AKAN MENERIMA HUKUMAN JIKA SABIT KESALAHANYA.

SEJAK ISA DIWUJUDKAN, BEBERAPA PERISTIWA GANAS DAN BOLEH MENGHURUHARAKAN NEGARA ATAU MENGGANGGU KETENTERAMAN AWAM DAPAT DI SELAMATKAN. ANDAINYA ISA DI MANSUHKAN, PERCAYALAH LEBIH RAMAI MANUSIA RAKUS YANG BERCITA-CITA BESAR UNTUK MEMERINTAH NEGARA INI, BERMAHARAJA LELA.

TOK NGAH.