Labels

Sunday, August 9, 2009

PR PERAK BANYAK KERENAH.

TAK CUKUP DENGAN MESYUARAT BAWAH POKOK, PR PERAK YANG DI TERAJUI OLEH DAP BANYAK MENIMBULKAN MASALAH KEPADA KERAJAAN BN NEGERI YANG DI TERAJUI OLEH UMNO.

DARI PENGERUSI DAP, TIMBALAN PESURHJAYA PAS DAN DUN TERONOH, TURUT JUGA PEMIMPIN DI PERINGKAT DAERAH DAN CABANG PR TIDAK BERHENTI MENIMBULKAN MASALAH, SEMATA-MATA UNTUK MENUNJUKAN KEPADA RAKYAT BAHAWA MEREKA ADALAH PEJUANG DAN PEMBELA RAKYAT. SEMUA YANG DILAKUKAN OLEH KERAJAAN NEGERI (BN) TIDAK BETOL DAN MENYELEWENG. HINGGAKAN TIDAK ADA JAWATAN PUN MENGAKU MASIH MEMEGANG JAWATAN DAN INGIN MENGADAKAN MESYUARAT DI BANGUNAN KERAJAAN. BUKAN ITU SAJA MALAH MENCABAR KERAJAAN DAN POLIS UNTUK MENGADAKAN DEMONTRASI HARTAL DAN SEBAGAINYA.

INIKAH SAJA CARA YANG ADA DALAM KEPALA PR? BUAT KACAU SANA BUAT DEMONTARI SINI, KUTUK SANA KUTUK SINI. ITUKAH YANG DIKATAKAN DEMOKRASI? BOLEH BUAT SESUKA HATI TIDAK PEDULI UNDANG-UNDANG PERATURAN DAN TATA SUSILA MANUSIA YANG BERTAMADUN?

HAMPIR ENAM BULAN BN MEMERINTAH NEGERI PERAK, TOK NGAH LIHAT BERMACAM MASALAH DI BANGKITKAN OLEH PR. BUKAN SAHAJA PEMIMPIN KERAJAAN, MALAH INSTITUSI RAJA JUGA TURUT DI SANGGAH DENGAN BIADAPNYA. NAMPAKNYA PAKATAN RAKYAT PETUT DI UBAH MENJADI PAKATAN RAKUS.

DALAM PEMERHATIAN VETERAN UMNO NEGERI PERAK, PR YANG DI PIMPIN OLEH DAP SENGAJA HENDAK MENIMBULKAN KEKECOHAN SUPAYA RAKYAT KELIRU DAN BERSIMPATI DENGAN MEREKA. APAKAH RAKYAT NEGERI PERAK 100 % MEMBERI SOKONGAN KEPADA PR? RAKYAT KAWASAN MANAKAH YANG MENYOKONG KUAT MEREKA? DAP SENGAJA BERMAIN API PERKAUMAN DENGAN MEMULAS TELINGA PAS DAN PKR PERAK.

KAWASAN YANG RAMAI PENDUDUK MELAYU PAS JADI KUDA TONGGANGAN, KAWASAN YANG RAMAI ORANG INDIA PKR JADI LEMBU TAREK KERETA DAN DI KAWASAN YANG RAMAI PENDUDUK CHINA, DAP JADI ANJING SALAKAN. SEMENTARA ITU YAB MENTERI BESAR MENJADI SASARAN DAN PASUKAN POLIS DI TUDUH LIMAU MASAM SEBELAH. INILAH CARA MEREKA (PR) BERPOLITIK.

OLEH ITU VETERAN UMNO NEGERI PERAK TETAP MEMBANTAH TINDAK TANDUK PR NEGERI PERAK DAN MENYOKONG 100 % KEPADA BN. BIAR PUTEH TULANG JANGAN PUTEH MATA, PERAK PASTI DIPERINTAH OLEH BN DAN UMNO SEBAGAI TUNGGAKNYA. SEMUA PEMIMPIN BN KHASNYA UMNO NEGERI PERAK BANGKIT DAN BERJUANGLAH DEMI NEGARA, BANGSA DAN AGAMA. UMNO TIDAK RELA NEGERI INI DIJAJAH OLEH KOMUNIS ATAU PENGKHIANAT BANGSA. LEBIH 50 TAHUN KITA MERDEKA, SEMUA LAPISAN RAKYAT TELAH DAN TERUS MENIKMATI KEMAJUAN DAN KEMAKMURAN HIDUP, TIDAK SEKALI-KALI MEMBIARKAN KEADAAN ITU DI KUCAR KACIRKAN OLEH SEGELINTIR PEMBELOT BANGSA MERUNTUHKANYA.

PEMIMPIN UMNO DAN BN PERLU BERANI DAN BIJAK BERTINDAK. BERILAH SOKONGAN DAN SEMANGAT KERJASAMA YANG TIDAK BERBELAH BAGI KEPADA YAB MENTERI BESAR, DATO' SERI DR ZAMBRY ABDUL KADIR. PEMIMPIN MUDA YANG BERILMU INI MAMPU DAN LAYAK MEMIMPIN NEGERI PERAK HINGGA MENCAPAI NEGERI PERAK MAJU.

TOK NGAH.