Labels

Sunday, August 9, 2009

PERHIMPUNAN VETERAN UMNO BAHAGIAN

SEMUA BAHAGIAN VETERAN UMNO TELAH DAN AKAN MENGADAKAN PERHIMPUNAN TAHUNAN MASING-MASING BAGI TAHUN 2009, SEBAGAIMANA BAHAGIAN-BAHAGIAN UMNO DI SELURH NEGARA.

VETERAN UMNO NEGERI PERAK YANG MEMPUNYAI 24 BAHAGIAN TURUT SAMA MENGADAKAN PERHIMPUNAN TAHUNAN DAM MEMILIH TIDAK LEBIH DARI 5 ORANG PERWAKILAN SEBAGAI PERSIAPAN UNTUK MENGHADIRI PERHIMPUNAN TAHUNAN PERINGKAT MALAYSIA, DI JANGKA BERLANSUNG DALAM BULAN NOVEMBER DI MELAKA. HINGGA KINI BAHAGIAN YANG TELAH SELESAI IALAH BAHAGIAN PADANG RENGAS, TAIPING, BERUAS DAN IPOH TIMOR.

UNTUK MAKLUMAN SEMUA, AHLI VETERAN UMNO IALAH MEREKA YANG BERUSIA 60 TAHUN DAN KE ATAS, TELAH MENJADI AHLI UMNO TIDAK KURANG 10 TAHUN, TIDAK MEMEGANG JAWATAN DI PERINGKAT CAWANGAN ATAU BAHAGIAN. PENGERUSI TETAP, TIM. PENGERUSI TETAP DAN JURU ODIT DALAM ADALAH LAYAK.

VETERAN UMNO DIWUJUDKAN SEMATA-MATA HENDAK MEMBANTU DAN MEMBERI PANDANGAN SERTA TEGORAN SECARA PROFESIONAL DEMI KEBAIKAN PARTI. DI SAMPING ITU UMNO TIDAK MAHU AHLI-AHLI VETERAN MERASA TERPINGGIR ATAU DI PINGGIRKAN.

SYABAS DAN TAHNIAH DI UCAPKAN KEPADA BAHAGIAN YANG SUDAH MENGADAKAN PERHIMPUNAN TAHUNAN. KEPADA YANG BELUM, USAHAKAN BERSUNGGUH-SUNGGUH DEMI KEPENTINGAN BANGSA , NEGARA DAN AGAMA.

TOK NGAH.