Labels

Friday, August 7, 2009

UMNO BOLEH MENANG DI PERMATANG PASIR.

PELBAGAI PIHAK TELAH MEBUAT ANALISA DAN MEMBERI PERSPEKTIF MASING-MASING TENTANG PILIHAN RAYA KECIL PERMATANG PASIR TAK LAMA LAGI, ( MUNGKIN DALAM BULAN PUASA).

DARI SEGI SEJARAHNYA PERMATANG PASIR ADALAH KUBU KUAT PAS, DI MANA PENYANDANGNYA DATUK HAMDAN ABDUL RAHMAN BERTAPAK SELAMA TIGA PENGGAL SEJAK 1999. PUN BEGITU ALLAHYARHAM TIDAK MENONJOL DAN KURANG DIKENALI RAMAI. PENGUNDI BERDAFTAR DI DUN PERMATANG PASIR BERJUMLAH 20,350 ORANG. 72.31% ADALAH PENGUNDI MELAYU, 25.94% CHINA DAN 1.61% PENGUNDI INDIA.

UMNO (BN) BOLEH MENANG DI PERMATANG PASIR, DENGAN SOKONGAN PENGUNDI CHINA DAN INDIA. KEKALAHAN CALON BN DALAM PILIHANRAYA YANG LALU, ADALAH DISEBABKAN PENGUNDI CHINA DAN INDIA BERALEH ARAH.
OLEH ITU MCA DAN MIC PERLU KERJA KUAT BAGI MENENTUKAN BN MENANG.
UMNO PASTIKAN MELETAK CALON YANG BENAR-BENAR BOLEH BEKERJA, BERILMU, ANAK TEMPATAN DAN DI SENAGI RAKYAT. TERUTAMANYA ANAK MUDA YANG BERUSIA 21 KE 35 TAHUN. PUN BEGITU PENGUNDI VETERAN DAN WARGA EMAS, PERLU DIJAGA DAN DI DAMPINGI.

SEKIRANYA BENAR PILIHANRAYA BERLAKU DALAM BULAN RAMADAN, MASA UNTUK BERKEMPIN AGAK TERHAD. APA YANG PASTI MASJID DAN SURAU AKAN DIGUNAKAN UNTUK MERAIH UNDI. MAJLIS BERBUKA PUASA DAN MOREH MENJADI BAHAN PROGRAM UTAMA. PROJEK PEMBANGUNAN PERLU DI TERUSKAN, TERUTAMANYA DI KAWASAN PETI UNDI YANG RAMAI PENYOKONG UMNO( BN ).

RAKYAT KINI TELAH SEDAR BAHAWA PR TIDAK ADA KESEPAKATAN DALAM MENTADBIR NEGERI, TERUTAMANYA DI P.PINANG. ISU AHLI PARLEMAN JELUTUNG DARI DAP TELAH BERTELAGAH DENGAN AHLI MAJLIS PERBANDARAN P.PINANG ( MPPP ). DI TOKOK PULA DENGAN ISU YB.RONNIE LIU YANG DIDESAK OLEH PAS DI GUGURKAN DARI JAWATAN EXCO KERAJAAN SELANGOR.

PERGESERAN ANGGOTA PR MENUNJUKAN KELEMAHAN DAN TIDAK ADANYA KESEPAKATAN ANTARA MEREKA. PAKATAN YANG DI UWAR-UWARKAN OLEH PEMIMPIN PKR, DAP DAN PAS ITU SEMATA-MATA MENGABUI MATA RAKYAT. NAH SEKARANG ADALAH MASANYA YANG TERBAIK BAGI PENGUNDI PERMATANG PASIR MEMBUAT PENILAIAN TERHADAP PR YANG LEMAH, LONGLAI DAN TIDAK BERWIBAWA UNTUK MENTADBIR NEGARA. CUKUPLAH SETAKAT ITU, JANGAN DI PANJANGKAN LAGI.

PERMATANG PASIR AKAN LEBIH TERSERLAH DAN MAJU, ANDAINYA BN ATAU UMNO MENDUDUKI KERUSI DUN TERSEBUT. UBAHLAH SELERA ANDA, CARI DAN IKUTILAH CITA RASA 1 MALAYSIA YANG CEMERLANG, GEMILANG DAN TERBILANG.

TOK NGAH.